objavljeno 20.04.2015. 10:53:00
ZANIMLJIVO

Uber, noćna mora taksista i u Zagrebu?

Zagrebački taksisti uskoro bi se mogli naći pod prijetnjom povoljnije konkurencije. Prema pisanju portala Netokracija, globalno popularni Uber mogao bi zakucati i na vrata hrvatske metropole

Kako će ZG taksisti reagirati na Uber?
Kako će ZG taksisti reagirati na Uber? (Arhiva)

Uber je jedna od danas najpotentnijih tehnoloških tvrtki na svijetu koja potpuno mijenja industriju prijevoza te taksistima donosi noćne more. Nakon Bukurešta, Beča i Varšave, uskoro otvara podružnice u Zagrebu, Beogradu i ostatku regije.

Uber ima više od 2,8 milijardi dolara osiguranog kapitala i prisutnost u 200 gradova u 55 zemalja širom svijeta.

Po prvi će se put hrvatskom poslovnom svijetu s interesom za digitalnu transformaciju predstaviti na Netokracijinom OMGcommerceu, koji se 4. svibnja održava u Zagrebu!

Iako se na prvi pogled čine tek kao bezopasna mobilna aplikacija za naručivanje prijevoza, Uber je toliko učinkovit u svojoj namjeri da razne taksi i prijevozne službe zamijeni globalnom mrežom svojih "Uber" vozila, da se očekuje da će do kraja 2015. godine ostvariti preko 10 milijardi dolara prihoda.

Po dolasku u Hrvatsku Uber bi se mogao pretvoriti u 'trn u oko' domaćim taksistima, kao što je svojedobno Cammeo nižim cijenama bio za zagrebački Radio Taksi. 

20.04.2015. 10:53:00
http://m.metro-portal.hr/uber-nocna-mora-taksista-i-u-zagrebu/91288/