« Zdravlje
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

U Varaždinu otvoren Sajam zdravlja

Posjetitelji do subote mogu provjeriti tlak ili masnoće i šećer u krvi, te dobiti savjete o prehrani.

(Corbis)
Više o

Varaždin

,

zdrava hrana

,

Zvonimir Sabati

,

bolesti srca

,

Sajam zdravlja

,

Društvo za zaštitu od dijabetesa

,

Želimir Beer

,

masnoće u krvi

Sajam zdravlja, koji se osmu godinu zaredom održava u organizaciji Društva za zaštitu od dijabetesa te pod pokroviteljstvom grada Varaždina i Varaždinske županije, otvorio je danas u Varaždinu župan Zvonimir Sabati.

Tema ovogodišnjeg Sajma su masnoće u krvi budući da su učestalost bolesti srca i krvnih žila i smrtnost uzrokovana tim bolestima vrlo visoki, istaknuo je jedan od organizatora dr. Želimir Beer.

"Zdravim načinom života možemo smanjiti masnoće u krvi, a time i broj umrlih i invaliditeta te produžiti život, a Sajam je jedan od pokušaja prema tom cilju", dodao je dr. Beer.

Ove godine, unatoč teškome gospodarskom stanju, na Sajmu zdravlja predstavlja se četrdesetak izlagača, među kojima su i udruge bolesnika.

Sajam ima i humanitarno obilježje. Udruga kuhara pripremat će zdravu hranu koja će se prodavati, a sav prihod namijenjen je liječenju teško bolesnog djeteta iz Gornjeg Kneginca Deivida Blažija.

Sajam zdravlja traje do subote, a posjetitelji mogu besplatno mjeriti tlak, masnoće i visinu šećera u krvi, indeks tjelesne mase te dobiti savjete o prehrani i posjetiti stručna predavanja. Otvoren je danas i sutra do 18 sati te u subotu do 14 sati. (hina/metro-portal)

14.05.2009. 13:25:47
Novi komentar
nužno
nužno