« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
BROJNE PRITUŽBE GRAĐANA

U Skopju zabranjene cajke u javnom gradskom prijevozu

"Nismo zabranili turbo-folk, kao što ne možemo zabraniti bilo kakvu vrstu glazbe, ali mi smo ga jednostavno skinuli s repertoara", rekao je direktor javnog gradskog prijevoza

Fotografija vijesti
Više o

Makedonija

,

gradski prijevoz

,

Skopje

,

cajke

,

turbo-folk

Gradske vlasti u glavnome makedonskom gradu Skoplju vozačima javnoga gradskog prijevoza naredili su da putnicima više ne puštaju svoju omiljenu glazbu, balkanski turbo-folk, s obzirom na to da jednome dijelu putnika takva vrsta glazbe smeta, javlja Hina.

Nakon pritužbi brojnih putnika gradski prijevoznik, tvrtka JSP, od vozača novih autobusa zatražila je da izbace turbo-folk s repertoara te im ponudila kompilaciju s 400 pjesama ugodnih uhu, što su je 'složili' renomirani makedonski DJ-evi.

"Naši se putnici žale, traže da promijenimo tu preglasnu i neprimjerenu glazbu u vozilima javnog prijevoza. Jasno mi je da ne možemo zadovoljiti sve ukuse ovoga svijeta, no vjerujem da će većina putnika odsad biti zadovoljna izborom glazbe", rekao je novinarima direktor JSP-a Mišo Nikolov, pojasnivši kako će vozači tijekom jutra puštati laganije pjesme, polovinom dana nešto dinamičnije, tijekom poslijepodneva puštat će se domaća i strana glazba, a tijekom noći, kada gradski prijevoz koriste uglavnom mladi, vozači će puštati tehno glazbu.

"Nismo zabranili turbo-folk, kao što ne možemo zabraniti bilo kakvu vrstu glazbe, ali mi smo ga jednostavno skinuli s repertoara", rekao je Nikolov.

Skopske gradske vlasti nedavno su u gradski prijevoz ponovno uvele autobuse na kat. Pedesetih godina prošlog stoljeća vlasti su kupile čuvene autobuse Routemaster od Londona, ali ih je većina uništena u katastrofalnom potresu 1963. godine. Gradske vlasti kažu kako im je cilj vratiti Skoplju "stari sjaj". Ti autobusi opremljeni su zvučnicima.

08.10.2011. 16:41:03
Novi komentar
nužno
nužno