« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
SAVJETODAVNA POMOĆ

Njemačka pružila Grčkoj slamku spasa

Berlin je Ateni ponudio stručnjake za javne službe i bankarske stručnjake koji bi davali smjernice za ulaganja, financiranje projekata, regulativu i europske potpore

Dragulj grčkog turizma: Akropola u središtu Atene
Više o

Njemačka

,

gospodarstvo

,

Grčka

,

kriza

,

pomoć

,

birokracija

Njemačka je u petak priopćila da će Grčkoj savjetovati da smanji birokraciju i poduzme korake da privuče privatne ulagače kako bi svoje gospodarstvo ponovo osovila na noge i uspješnije se borila protiv dužničke krize,javlja Hina.

Berlin je Ateni ponudio stručnjake za javne službe i bankarske stručnjake koji bi davali smjernice za ulaganja, financiranje projekata, regulativu i europske potpore. Njemački ministar gospodarstva Philipp Roesler potpisao je bilateralni sporazum s Grčkom nakon dvomjesečnog pregovaranja.

Roesler je u Ateni predvodio 70-člano njemačko izaslanstvo u kojem su bili predstavnici industrije. Posebno su iskazali interes na poslovima vezanim uz obnovljive izvore energije i preradu otpada.

Roesler i grčki ministar za razvoj Mihalis Chrysohoidis su pozdravili sporazum kao jedan od ključnih koraka prema oporavku dugom opterećene zemlje koja ulazi u petu godinu recesije.

07.10.2011. 22:27:58
Novi komentar
nužno
nužno