« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

U Poljskoj tri dana žalosti zbog nesreće vojnog aviona

Fotografija vijesti
Više o

Poljska

Predsjednik Poljske Lech Kaczynski najavio je jučer da će proglasiti trodnevnu žalost zbog nesreće vojnog zrakoplova CASA 295M koji se u srijedu navečer srušio na sjeveru Poljske. U nesreći je poginulo 20 osoba.

Zrakoplov se vraćao s godišnje konferencije o sigurnosti zračnog prometa, a srušio se pri slijetanju na aerodrom Miroslawiec. Nije poznato što je izazvalo pad transportnoga zrakoplova španjolske proizvodnje. Jedan predstavnik medicinskih službi rekao je za Reuters da se avion zapalio. Jedan drugi vojni glasnogovornik kaže kako je zrakoplov možda udario u stabla dok se približavao aerodromu. Ministar obrane Bogdan Klich najavio je temeljitu istragu uzroka ove nesreće, a premijer Donald Tusk posjetio je mjesto tragedije. Poljske vlasti objavile su da je riječ o dosad najtežoj nesreći poljskih zračnih snaga.

U ZRAKOPLOVU POGINULO 20 DJELATNIKA VOJSKEZrakoplov CASA 295M u kojem je bilo 20 osoba vraćao se s godišnje konferencije o sigurnosti zračnog prometa, a srušio se pri slijetanju na aerodrom Miroslawiec. Godine 1973. u sličnoj je nesreći poginulo 18 ljudi, među njima i dvojica ministara. Poljski predsjednik je zbog nesreće prekinuo posjet Hrvatskoj.

Piše: HINA
25.01.2008. 00:10:39
Novi komentar
nužno
nužno