« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 godinu
KUHINJE

Trenutno je najpopularnija - korejska kuhinja

Ova kuhinja kombinira elemente tradicionalne korejske kulture s modernim i inovativnim tehnikama kuhanja kako bi stvorila bogatu i ukusnu kulinarsku baštinu

Isprobaje nešto od ovoga...
Isprobaje nešto od ovoga... (Arhiva)
Više o

korejska hrana

,

kuhinje svijeta

,

korejska kuhinja

Korejska kuhinja jedna je od najpopularnijih azijskih kuhinja diljem svijeta, a nudi široku paletu ukusnih jela i začina.

Ova kuhinja kombinira elemente tradicionalne korejske kulture s modernim i inovativnim tehnikama kuhanja kako bi stvorila bogatu i ukusnu kulinarsku baštinu.

Jedan od najpoznatijih korejskih jela je kimchi, fermentirani kupus koji se može jesti kao prilog ili kao sastojak u drugim jelima.

Kimchi ima kiselkasti okus i može biti izuzetno pikantan ili blag, ovisno o sastojcima koji se koriste u njegovoj izradi. Ovo jelo se tradicionalno priprema na jesen kako bi se sačuvao za zimu, a danas se može naći u gotovo svakom korejskom restoranu diljem svijeta.

Drugo popularno korejsko jelo je bibimbap, što znači "miješano rižino jelo".

To je jelo koje se sastoji od kuhane riže, povrća, mesa i jaja, a servira se u velikoj zdjeli s različitim umacima i začinima. Gosti zatim miješaju sve sastojke zajedno kako bi stvorili bogat i ukusan obrok.

Jedno od najpopularnijih jela za kuhanje na stolu u Koreji je bulgogi, što znači "vatrene palačinke". To je jelo od tanko narezanog mesa, obično od govedine, koje se marinira u umaku od soje, češnjaka, šećera i začina prije nego što se brzo prži na vrućoj ploči za roštilj. Bulgogi se obično jede zamotan u listove salate ili kelja i umočen u umak od soje i čilija.

Japchae je jelo koje se sastoji od slastice od slatkog krumpira, povrća i mesa, obično od govedine, sve to prelivene umakom od soje, češnjaka i soka od jabuke. Ovo jelo se obično servira kao prilog ili kao glavno jelo, a ima bogat i slojevit okus.

Dakgalbi je jelo od piletine koje se obično priprema na stolu za kuhanje i koje se sastoji od komada piletine, povrća, riže i umaka od čilija. Sastojci se stavljaju u zdjelu za kuhanje, a gosti sami pripremaju jelo na stolu dok se sastojci kuhaju na roštilju.

Osim ovih popularnih jela, Koreja nudi široku paletu drugih ukusnih jela, kao što su tteokbokki, korejska kolača od riže s umakom od čilija.

Sve u svemu, ako niste još probali - što čekate!

16.04.2023. 12:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    16.04.2023. 22:23
    nikad probao hmm
Novi komentar
nužno
nužno