« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 godinu
ODLIČNO!

Tjedan domaćih eko proizvođača

Na tržištu je sve više kvalitetnih domaćih ekoproizvoda, a na policama bio&bio trgovina nalazi se više od 1.000 domaćih svježih proizvoda i prerađevina

Domaće je najbolje...
Domaće je najbolje... (bio&bio)
Više o

domaći proizvodi

,

eko proizvodi

,

domaća hrana

Iza rogača iz Komiže, kruha i slastica sa Zrno eko imanja, primorskih i kontinentalnih vina, sokova iz Slavonije i Moslavine, finih namaza, pekmeza i proizvoda od soje te mnogih drugih ekoproizvoda, stoje vrijedni ljudi i certificirani OPG-ovi. Svi su oni za svoje proizvode dobili ekološki certifikat i svojim svakodnevnim radom pokazuju kako je organsko i lokalno najbolja kombinacija. S ukupno 4.500 ekoproizvoda, ponuda bio&bio trgovina predstavlja najveći udio certificiranih domaćih ekoproizvoda na tržištu.

Ekološka poljoprivreda je stil života

Uz proizvode s vlastitog Zrno imanja, proizvodi domaćih eko proizvođača najzastupljeniji su u kategorijama svježeg voća i povrća te njihovih prerađevina, žitarica, ulja i vina, a odlikuje ih kvaliteta, cjelovitost i provjera ekološkog statusa.

 „Naša je težnja od samog početka ponuditi što više hrvatskih ekoproizvoda jer vjerujemo da razvojnim partnerstvima osnažujemo lokalno tržište, a kupcima dajemo dodatnu vrijednost. Iznimno smo sretni što se tržište razvija te svako godine dolaze novi entuzijasti, novi partneri u uzgoju i preradi ekoloških proizvoda", ističe Jadranka Boban Pejić.

Ovakvu poslovnu strategiju potvrđuje i proizvodnja kruha, slastica i zimnice na vlastitom eko imanju Zrno, koje djeluje kao ogledna farma za ekološku proizvodnju, ali i edukaciju. Zrno imanje je prvo ekološko imanje u Hrvatskoj, gdje se objedinjuju najmodernije ekološke i regenerativne prakse kako bi se proizvela cjelovita organska hrana od poljoprivredne kulture do gotovog proizvoda. A direktor imanja, David Pejić, najbolji je ekološki poljoprivrednk u EU. Na ovotjednoj akciji u bio&bio pronađite Kayu kruh, a tijekom cijelog mjeseca travnja po 15% nižoj cijeni nabavite ukusan Zrno Ajvar blagi ili ljuti, koji je oduševio sve generacije "kušača".

Otkrijte inspirativne priče domaćih ekoloških proizvođača

Ekološka poljoprivreda kombinira tradiciju, inovaciju i znanost te je velik doprinos generacijama koje dolaze, štiteći njihovo pravo na sačuvan okoliš, pitku vodu i zdravu hranu.

  • Gospođa Dragica Repar sa seoskog gospodarstva Repro eko iz Volavja proizvodi razne vrste eko brašna koje se melju na kamenom mlinu, kao i veganske burgere, tofu i seitan. "Snagu nam daje ljepota prirode, žubor potoka, zvuk mlina u pokretu i zdrava hrana na našem stolu." kaže. Do nedjelje, 16. travnja u bio&bio potražite njihovu kukuruznu krupicu i brašno od pira snižene 10%.

  • Priča o Maričinom soku započinje 2000. godine kada je obitelj naslijedila poljoprivredno zemljište u slavonskom selu Niza. Tada su na OPG-u Jug zasađeni prvi voćnjaci. Danas OPG Jug obuhvaća nekoliko hektara pod stablima ekoloških jabuka, ali I ščjiva, marelica, krušaka, višanja, kupina. U preradi sokova ne koriste se konzervansi ni šećer i ne dodaje se voda. Ako ste zaljubljenik u domaće voćne okuse, svakako isprobajte Maričin ekološki sok od šljiva, snižen 10% do nedjelje, 16. travnja.

  • Rogač simbolizira okus Mediterana, a nekoć je bio neizostavni sastojak domaćih slastica. Najpoznatiji je onaj iz Komiže na otoku Visu, a upravo njega ćete, zahvaljujući predanom radu obitelji Božanić, naći u bio&bio. Nakon studija u Splitu, gospodin Nebojša Božanić odlučio se vratiti u Komižu i nastaviti stoljetnu tradiciju svoje obitelji, a na nama je da uživamo u plodovima njihova rada. Komiški rogač u prahu do 16. travnja nabavite po 10% nižoj cijeni u trgovinama ili bio&bio webshopu.

  • Još dokaza kako je organsko i lokalno najbolja kombinacija stiže s imanja Bogadi u Mikleušu. Ukusni sokovi od svježe ubrane aronije, svježe i mirisne borovnice i šumske jagode, organski šipak i cjelovite, bogate tjestenine od heljde i konoplje. Bobice aronije su cijenjene zbog svojih vrijednih nutritivnih svojstava i bogatstva prirodnih vlakana. Sok od aronije Arbovita je dobiven od ekološki uzgojenih bobica aronije s obronaka Papuka, bez dodatka vode i šećera, a ako ga još niste kušali, sada je prilika.

  • Šećer za kraj je Tikveško blago, organski pčelinji proizvodi koje od 1958. godine proizvodi obitelj Gusak u slavonskom mjestu Tikveš, u netaknutoj prirodi Kopačkog rita. Vrcani, cvjetni, poliflorni, livadski med iz ekološkog uzgoja čeka vas na akciji u svim bio&bio trgovinama i na web shopu

 

Istražite proizvode hrvatskih ekoloških proizvođača jer su oni naša budućnost. Za svoje proizvode dobili su ekološki certifikat te svakodnevnim trudom pokazuju kako je organsko i lokalno najbolja kombinacija. Uživajte u plodovima njihovog rada, a odabrane proizvode potražite do nedjelje 16.4. u bio&bio trgovinama snižene i do 15%.

12.04.2023. 09:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.04.2023. 22:48
    bravo
Novi komentar
nužno
nužno