« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
DFW

Treći dan Dreft Fashion Weeka

Uz reviju najboljih ruskih dizajnera dodijeljene nagrade Manda domaćoj ekipi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cromoda)
Više o

Natalija Smogor

,

Artiđana

,

Ana Ćavar

,

Marta Buzolić

,

Dreft Fashion Week

,

Olga Mygakova

,

Zoran Aragović

,

Milena Rogulj

,

nagrada Manda

Pozicioniravši se na mapi svjetskih Fashion Weekova, Dreft Fashion Week Zagreb uvrstio je u stategiju svog programa strane tjedne mode. Tako je ove sezone, kao gost s partnerskog ruskog tjedna mode (Russian Fashion Week), finalnu revijalnu večer otvorila ruska modna marka O.K.M., mlade dizajnerice Olge Myagkove. Njena ženska pret-a-porter kolekcija pod nazivom 'Deauville' sastoji se od dvobojnih modela u kojima se kombiniraju crna i bijela s pastelnim tonovima plave i lila te zlatne boje. Kolekcija je pravi primjer uspješnog i kvalitetnog šivanja satena.

Petu sezonu za redom svoju kolekciju za proljeće-ljeto na zagrebačkom tjednu mode pokazala je i Marta Buzolić. Po prvi puta, uz glamurozne i seksipilne ženske modele iz kože, svile i kašmira, predstavila je i mušku modu koju su pistom pronjeli su brojni poznati kao što su Robert Kurbaša, Vladimir Tintor, Zdravko Lamot i Zijad Gačić, koji je izazvao pomutnju u ženskom dijelu publike i dobio najveći pljesak.

Natalija Smogor, od 2006. godine stalna izlagačica na Fashion Weeku Zagreb, proljeće-ljeto 2010. vidi crno-bijelo, uz tek pokoji decentni dezen. Smjelost zato pokazuje u izboru materijala, prozirnoj svili, mrežastom pletivu i nježnoj čipki.

Za modni studio Artiđana kolekciju za nadolazeću sezonu dizajnirala je Ana Ćavar. Modeli predstavljaju spoj modernog i retro stila - prugasti i karirani pamučni materijali u kombinaciji s jednobojnim, podsjećaju na stil koji je dominirao 60-tim godinama, dok je konstrukcija potpuno modena, prilagođena osobama svih dobi.

Šarenilo uzoraka, printeva i retro elemenata modnog miksa 40-ih do 60-ih godina prošlog stoljeća Zoran Aragović proicira na sezonu proljeće-ljeto 2010. Njegova modna marka BityMyStyle, prepoznatljiva po dominaciji kolorita, ljeto doživljava kao opušteno, ležerno i prije svega maštovito vrijeme, kada se treba poigrati modom. Iako jasnih i strogih formi, naglašeni volumen i bogata tekstura, kombiniranje tkanina, uzoraka i boja daju modelima duh estetike tadašnjeg vremena. Neizostavni su upečatljivi i unikatni modni dodaci - torbe, marame, rukavice, remenje, i ovaj put šeširi od gramofonskih ploča, koje je ponosno prošetala i Anđa Marić uz glazbu grupe Las Balkanieras.

Uz zvuk bubnja, Milena Rogulj prezentirala je vanvremenske bijele muške modele skulpturalnih oblika, koje stvara istražujući i potpuno se prepuštajući tkanini, u ovom slučaju prozirnom markizetu, pojačanom spužvom i žičanim konstrukcijama. Kolekciju pod nazivom '5E', što predstavlja pet elemenata životnog nahođenja - ljubav, dobrotu, slobodu, istinu i mir, plesom su pronjeli baletani, a simboliku je naglasio sokol, kao i nakurnjak kao odjevni dodatak iz naše povijesti, dio naše kulturne baštine.

Nakon performancea Milene Rogulj dodijeljene su modne nagrade - Fashion Awards Manda. Voditeljica večeri bila je Iva Jerković. Službeni hotel DFWZ-a Hotel Antunović za najbolju manekenku DFWZ-a izabrao je Aleksandru Grdić. Nagradu - vikend u predsjedničkom apartmanu Hotela Antunović, uz potpunu uslugu hotela i Aspa wellness centra uručio je vlasnik hotela, gospodin Tomislav Antunović. Uz to, Aleksandra je za vikend na korištenje dobila Chevrolet Cruz te poklon paket Lancomea i Limoni Parfumerija koji je predao voditelj proizvoda Lancomea Luka Fabijanić.

Najboljim mladim dizajnerom, po mišljenju žirija u sastavu prof. Nina Režek Wilson, TTF, modna novinarka Večernjeg lista Ana Lendvaj, urednica mode Extre Aranka Paštrović i prof. Branka Atletić s Učilišta Profokus, proglašena je Maja Hrastinski. Poklon paket Limoni Parfumerija predala joj je direktorica marketinga Petra Rojnić.

Glavna nagrada Manda za najbolju kolekciju proljeće-ljeto 2010. ovosezonskog DFWZ jednoglasno je dodijeljena Zoranu Aragoviću - BiteMyStyle. Mandu je uručila direktorica DFWZ-a Sarah Josipović. Poklon bon Hok osiguranja predala je Lana Vajs, prodajni savjetnik HOK-a.

Svi laureati nagrađeni su Dreft poklon paketima generalnog sponzora P&G-ja.

VIP revijom In Sportina Group, izvan konkurencije za Mandu, završen je ovosezonski DFWZ. Prikazan je izbor modela najpoznatijih modnih marki kao što su D&G, Armani Jeans, Galliano, Versace Jeans Couture, Just Cavalli, Exte, GF Ferre, C'N'C Costume National, Bikkembergs, Iceberg i drugi.

29.11.2009. 17:04:34
Novi komentar
nužno
nužno