« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
KRALJICA BURLESKE

Dita Von Teese ne smatra da ljepota nužno mora biti prirodna

Svi žele biti prirodni, ali postoji i ekscentrična ljepota koju treba znati prihvatiti, otkriva kraljica kultnog pariškog kluba Crazy Horse

(Getty Images)
Više o

Dita von Teese

,

Crazy Horse

,

burleska

Za ženu koja dobar dio vremena provodi izvan nje, odjeća je vrlo važna Diti Von Teese. Ona je sastavni dio njezinog života, kako na pozornici tako i iza nje, a kraljica moderne burleske jednostavno nikada neće biti djevojka u trapericama i majci.

Povodom izlaska novog DVD-a na kojem se nalaze snimke nastupa u kultnom pariškom klubu Crazy Horse, sa skrovitom zvijezdom o životu, donjem rublju, Louboutin potpeticama i drugim zanimljivim detaljima popričala je novinarka švedskog Metroa.

Neće li ovaj DVD uništiti mistiku nastupa u Crazy Horseu?

Načelno ne volim kada se moji nastupi snimaju, ali mislim da smo ovaj put uspjeli prenijeti atmosferu nastupa na film.

Ima li kakvih snimaka koje se ne mogu vidjeti na nastupima?

Crazy Horse jako drži do privatnosti onoga što se odvija iza scene, ali sve smo mogli pokazati i na DVD-u.

Na snimkama si izjavila da bi se, kada bi mogla, vratila u 18. godinu života kako bi već tada postala plesačica u Crazy Horseu.

Ha, ha, naravno! Iznimno sam sretna putem koji sam u životu izabrala. Postoji razlog zbog kojega mi je život ispao ovako kako je, ali ponekad se zaista pitam zašto još tada nisam doletjela u Pariz i pristupila audiciji za rad Crazy Horseu.

Postoji li još neki poznati klub u kojem bi voljela nastupati?

Povremeno sanjarim o tome kako bi dobro bilo nastupati u Lidu ili Moulin Rougeu, zaroniti u njihovu arhivu i napraviti konceptualni nastup na temelju toga. Vidjela sam izvedbe koje trenutno rade i zaista su dobre, privlače puno posjetitelja.

No, ja bi ih malo doradila, da budu sofisticiranije. Pod time ne mislim da su im nastupi loši, samo zamišljam kakvi bi mogli biti.

Pišeš novu knjigu o ljepoti.

Da. Radi se o poticanju i prihvaćanju ekscentriče ljepote. Svi žele izgledati prirodno, a to će biti knjiga za djevojke koje ne žele izgledati prirodno.

Imaš li kakvih savjeta o ljepoti?

Obavezan 'beauty sleep', pijte puno vode, ne pušite, koristite kreme za sunčanje. Svi uvijek traže nekakvo čudo. Jedino čudo vrijedno spomena je pobrinuti se da ste zdravi.

Način na koji se krećeš ima, naravno, mnogo veze s potpeticama Christiana Louboutina...

Christian je dizajnerski rad započeo kreiranjem cipela za plesačice. On bolje od svih drugih dizajnera zna kako omjerima stopala prikazati zaista ženstvenima. Uvijek sam smatrala kako u potpunosti razumije kakve cipele trebam za nastupe i naravno da je bljesak crvenog džona vrhunac glamura i njegov prepoznatljiv simbol.

Jednostavno osjećam da na pozornici moram nositi Louboutinove kreacije. Obožavam taj povremeni bljesak crvenog dok plešem. Sjećam se da sam na jednom nastupu koji sam išla pogledati vidjela kako su sve djevojke obojale džonove u crveno. To govori dovoljno.

Kostime ti dizajnira Elie Saab.

Da. On također jako dobro zna s glamuroznim predmetima. Bilo je zaista odlično surađivati s njim i vidjeti kakve je ideje imao posebno za mene. Opisala sam mu što bih željela, a on je to napravio toliko savršeno da niti sama nisam znala koliko dobro to može izgledati.

Tko bi te dobro utjelovio u filmu?

Tražila bi da nađu potpuno nepoznatu glumicu koja je toliko dobra da ljude koji ju gledaju može odvesti na neko drugo mjesto...

Piše: Talia Soghomonian/Metro Stockholm
06.12.2009. 11:34:17

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno