« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
SAVJETI

Trebate li piti zeleni čaj svaki dan?

Na temelju dostupnih istraživanja ne mogu se donijeti definitivni zaključci je li zeleni čaj posebno dobar za redovito konzumiranje, no svakako donosi mnoge dobrobiti za vaše zdravlje

Šalica čaja svaki dan
Šalica čaja svaki dan (Arhiva)
Više o

zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži polifenole i druge antioksidativne spojeve koji mogu pomoći u smanjenju upale i spriječiti oštećenje stanica. 

To može biti dugoročno korisno za zdravlje. Osim toga, poput drugih prehrambenih proizvoda ili pića koji sadrže kofein, zeleni čaj može pomoći kod održavanja budnosti.

Zeleni čaj, kako smo već napisali, sadrži polifenole koji smanjuju upalu i pomažu u borbi protiv raka i drugih bolesti povezanih s kroničnom upalom. Oni mogu potaknuti rad mozga zbog kofeina i L-teanina koje sadrži. Zeleni čaj može povećati sagorijevanje masti i ubrzati metabolizam što rezultira mogućim gubitkom težine i smanjenjem rizika od raznih bolesti, uključujući dijabetes, bolesti srca i rak, ako ga redovito konzumirate.

Sadrži i druge spojeve koji smanjuju rizik od demencije, a čini se da je ispijanje tri do pet šalica zelenog čaja svaki dan najkorisnije za zdravlje.

Zeleni čaj je svakako zdrav izvor antioksidansa koji može pomoći u sprječavanju oksidativnog stresa neutralizirajući slobodne radikale. To pomaže u prevenciji bolesti, smanjenju upale i sprječavanju ozljeda.

08.03.2023. 13:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.03.2023. 17:58
    zdrav je
Novi komentar
nužno
nužno