« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
MMMM

Treba redovito piti zeleni čaj?

Zeleni čaj sadrži polifenole i druge antioksidativne spojeve koji mogu pomoći u smanjenju upale i spriječiti oštećenje stanica

Zeleni čaj je stvarno odličan
Zeleni čaj je stvarno odličan (Arhiva)
Više o

zeleni čaj

,

polifenoli

Zeleni čaj je dugoročno korisno za zdravlje. Osim toga, poput drugih prehrambenih proizvoda ili pića koji sadrže kofein, zeleni čaj može pomoći kod održavanja budnosti, piše MSN.

Zeleni čaj, kako smo već napisali, sadrži polifenole koji smanjuju upalu i pomažu u borbi protiv raka i drugih bolesti povezanih s kroničnom upalom. Oni mogu potaknuti rad mozga zbog kofeina i L-teanina koje sadrži.

Zeleni čaj može povećati sagorijevanje masti i ubrzati metabolizam što rezultira mogućim gubitkom težine i smanjenjem rizika od raznih bolesti, uključujući dijabetes, bolesti srca i rak, ako ga redovito konzumirate.

Sadrži i druge spojeve koji smanjuju rizik od demencije, a čini se da je ispijanje tri do pet šalica zelenog čaja svaki dan najkorisnije za zdravlje.

Zeleni čaj je svakako zdrav izvor antioksidansa koji može pomoći u sprječavanju oksidativnog stresa neutralizirajući slobodne radikale. To pomaže u prevenciji bolesti, smanjenju upale i sprječavanju ozljeda.

21.03.2023. 18:00:00
Novi komentar
nužno
nužno