Torta od kestena
Jednostavan recept za slasnu tortu okusa jeseni prepunu okusa i lijepog izgleda
Sastojke za biskvit umijesimo u posudi, ulijemo u kalup za torte i pečemo 20 minuta na 220 C. U manji lončić ulije se voda i rum, doda se šećer, vanilin šećer, putar i čokolada i miješa se na laganoj vatri sve dok se sastojci ne otope. Masa se doda pripremljenom kesten pireu i jednolično se izmiješa. U posebnoj posudi istuče se šlag pjena koja se umiješa u masu.
Model za tortu obloži se aluminijskom folijom koja se premaže putrom i ulije se krema od kestena. Na kremu se stavi biskvit, pokrije folijom i stavi u hladnjak preko noći. Drugi dan tortu okrenemo tako da biskvit bude dolje i izvadi iz modela. Premažemo tortu šlagom od slatkog vrhnja ili glazurom od čokolade.
Potrebni sastojci:
Biskvit
5 jaja
vrećica vanilin šećera
5 žlica brašna
5 žlica šećera
Krema od kestena
½ kg pirea od kestena
20 dkg putra
20 dag šećera
1 vanilin šećer
žličica ruma
10 dag čokolade za kuhanje
1 dcl vode
1 vrećica šlag pjene
2 dcl slatkog vrhnja
Novi komentar