Egzotični sladoledi koje možete napraviti kod kuće
Recepti za sladolede s balsamicom, lavandom, medom, ananasom i konjakom, isprobajte
Ako želite isprobati nešto novo, osvježenje potražite u neobičnim sladoledima koje možete napraviti i sami.
Sladoled s balsamicom
Sastojci: 3 žutanjka, 70 g šećera u prahu, 250 g mascarponea, 200 g slatkog vrhnja, paketić vanilin šećera, 1 velika žlica tamnog aceta balsamica, 250 g jagoda.
>>Aceto balsamico - zanimljive činjenice
Priprema: Istucite žumanjke sa šećerom u prahu, postupno dodajte mascarpone. U drugoj posudi pomiješajte slatko vrhnje i vanilin šećer te umiješajte u kremu s žumanjcima. Dodajte balsamico i lagano pomiješajte žlicom tako da ostane vidljiv. Zamrznite mješavinu (oko četiri sata). Narežite jagode na tanke ploške i zasladite s malo šećera u prahu. Poslužiti sa sladoledom, a na svaku porciju još dodajte nekoliko kapi balsamica.
Sladoled od lavande i meda
Sastojci: 300 ml mlijeka, 250 g slatkog vrhnja, 1 velika žlica suhih cvjetova lavande, 4 žumanjka, 120 g meda od lavande, 1 mala žlica gustina u prahu
Priprema: Na laganoj vatri 5 minuta prokuhajte mlijeko, 100 g slatkog vrhnja i cvjetove lavande. U međuvremenu ručno istucite jaja s medom dok se ne napravi čvrsta i svjetla krema. Na kraju dodajte gustin. Procijedite toplo mlijeko s lavandom i postepeno umiješajte u kremu od žutanjka i meda. Sve zajedno zagrijte uz miješanje (pazite da ne zakuha!). Dodati preostalo slatko vrhnje, kad se ohladi staviti u zamrzivač.
Sladoled od ananasa i konjaka
Sastojci: 1 veliki ananas, 300 g jogurta, 2 žlice meda, 2 žlice konjaka (ako želite bez alkohola možete umjesto konjaka koristiti voćni sok), nekoliko listića svježe mente.
Priprema: Oguliti ananas i narezati na kockice, sačuvati sok. Voće prodinstati na srednjoj vatri uz povremeno miješanje. Ostaviti da se ohladi i pirirati. Dodati sok, jogurt, med i konjak (ili voćni sok) te dobro promiješati. Zamrznuti najmanje 4 sata uz miješanje svakih 30 minuta kako bi sladoled bio kremast. Poslužiti sa svježom mentom.
Novi komentar