« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
SAVJETI :)

Top 3 razloga zašto odabrati Dukan dijetu!

Odlazak na dijetu nikada nije lak. A onda kada se i odlučite da konačno krećete na dijetu od sljedećeg ponedjeljka, postavlja se pitanje - koju dijetu odabrati?

Jeste li probali Dukan dijetu?
Jeste li probali Dukan dijetu? (Arhiva)
Više o

savjeti

,

Dukan dijeta

U moru dijeta, mnogo njih možda neće biti baš za vas zbog toga što sadrže namirnice koje su ili preskupe ili nedostupne u određeno doba godine. Tijekom provedbe nekih dijeta možda ćete morati vježbati i sat vremena dnevno, no što ako nemate niti malo slobodnog vremena? Drugi pak odustanu ukoliko ne vide rezultate u prvih tjedan dana.

Jedna od najpopularnijih dijeta svakako je Dukan dijeta, a mi vam donosimo nekoliko razloga zbog kojih bi baš ova dijeta mogla biti idealan izbor za vas!

Možete jesti koliko god želite

U prvoj fazi Dukan dijete nalaze se namirnice bogate proteinima, a njih možete jesti koliko god želite i kada god želite. Jelovnik Dukan dijete nije kompliciran za pripremu i provedbu, upravo kako biste na jednostavan način mogli početi s ovom dijetom. U drugoj fazi povrća možete jesti koliko god želite. Onima koji vole cheat-day možda najzanimljivija će biti treća faza jer u toj fazi smijete imati 2 dana u kojima jedete i pijete što želite.

Brz gubitak kilograma

Velika prednost Dukan dijete leži u tom da većina osoba koja se odluče za ovu dijetu, brzo gube kilograme, pa to djeluje vrlo motivirajuće za nastavak dijete. U prvoj a ujedno i najjednostavnijoj fazi većinom ćete konzumirati namirnice bogate proteinima što će vam pružiti dugotrajan osjećaj sitosti.

U svakoj od četiri faze Dukan dijete preporučuje se biti barem 2 L tekućine dnevno.

Samo 30 minuta tjelovježbe dnevno

Postoje dijete (premda rijetke) kod kojih nije potrebna dnevna tjelovježba, no Dukan dijeta nije jedna od njih. Samo 30 minuta tjelovježbe dnevno bit će dovoljno kako biste ostvarili odlične rezultate. Dnevna tjelovježba može biti 30 minuta šetnje ili brzog hodanja. Ovakva tjelovježba svakako će koristiti osobama koje se uopće nisu bavile nekom aktivnosti, savjetuje Mamin kutak.

Piše: Mamin kutak
15.07.2022. 13:00:52
Novi komentar
nužno
nužno