« Film
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BOX OFFICE

Tko su najuspješniji tinejdžeri u Hollywoodu?

Na popisu mladih glumaca koji su najviše zaradili svojim filmovima nalaze se zvijedze Harryja Pottera i Sumraka

(Getty Images)
Više o

Harry Potter

,

Daniel Radcliffe

,

Twilight

,

Robert Pattinson

,

Film Sumrak

,

Kristen Stewart

,

Taylor Lautner

,

Emma Watson

Daniel Radcliffe imao je samo 11 godina kad je 2001. po prvi puta glumio Harryja Pottera. Bila je to ujedno njegova prva veća uloga na velikom platnu koja će ga, na sreću ili nažalost, pratiti do kraja života.

Radcliffeu će se, naime, biti vrlo teško riješiti imidža "odraslog Pottera" jednom kad filmovi o čarobnjaku završe, a pitanje je kako će se snaći u drugim ulogama.

Upravo se Radcliffe nalazi na samom vrhu najprofitabilnijih glumaca koji još nisu napunili 21 godinu života.

"Harry" prema magazinu Forbes po filmu zarađuje 20 milijuna dolara, što je pristojan honorar uzme li se u obzir da su njegovi filmovi ukupno zaradili 4,3 milijarde dolara na kino blagajnama u SAD-u.

Daniel Radcliffe, Emma Watson (Hermione) i Rupert Grint (Ron) tako su najuspješnije dječje zvijezde na box-officeu.

Hollywoodski filmaši najsretniji su kad pronađu glumce u tinejdžerskoj dobi. Osim što im mogu isplatiti znatno manje honorare nego odraslima, mlađa publika u kinu radije gleda svoje vršnjake, filmovi u kojima glume tinejdžerske zvijezde gledaju se i po nekoliko puta, a odlično se prodaju i razni suveniri.

Najbogatija mlada glumica, nakon zvijezda Harryja Pottera, je Dakota Fanning čiji su filmovi dosad zaradili 2 milijarde dolara. Šesnaestogodišnjakinja je glumila u "I Am Sam" uz Seana Penna, a pojavljivala se i u filmovima uz Toma Cruisea, Roberta De Nira i Mikea Myersa.

Na trećem mjestu se nalazi zvijezda Sumraka Kristen Stewart, koja je na box-officeu zaradila 1,5 milijarde dolara. Njen kolega Robert Pattinson nije na popisu jer je stariji, ali je zato vrlo visoko pozicioniran Taylor Lautner koji je trenutno najpoželjniji mladi glumac u Americi.

Lautner je srca tinejdžerki osvojio u filmu "Mladi mjesec", a uspješno je odigrao i svoju ulogu u romantičnoj komediji "Valentine's Day".

15.03.2010. 07:49:17
Novi komentar
nužno
nužno