« Život
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
OPA :)

Tko prvi izjavljuje ljubav?

U mnogim se vezama ljudi suzdržavaju, čekajući da partner prvi ispali ono sudbinsko - Volim te, a iznenadit će vas koji je spol nagliji na obaraču

Tko će prvi reći - Volim te!
Tko će prvi reći - Volim te! (Arhiva)
Više o

ljubav

,

izjavljivanje ljubavi

,

muškarci

,

žene

Izjave ljubavi obično vezujem za žene, dok muškarce prati fama da su suzdržani i teško prevaljuju takve riječi preko usana, no, pojavilo se istraživanje koje tvrdi upravo - suprotno.

Naime, u zadnjem istraživanju provedenom na Pennsylvania State University, žene su ispale bitno opreznije pri izražavanju stvarnih osjećaja u ljubavnim vezama.

Štoviše, istraživanje objavljeno u Journal of Social Psychology pokazalo je da će se muškarci češće zaljubiti već nakon par tjedana, dok ženama treba par mjeseci. Vjerovali ili ne -  veći broj muškaraca će izjaviti ljubav svojim partnericama prije njih.

Tako su žene, unatoč svim mitovima, ispale pragmatičniji spol, koji zadržava hladnu glavu i odvagne cijelu situaciju prije izjavljivanja ljubavi. Do sada se smatralo da je ženski spol manje racionalan u tim stvarima, jer imaju veći kapacitet obrađivanja emocionalnih iskustava, no ispalo je da je upravo obrnuto.

Ipak, nešto je ostalo isto - muškarci prvi požele seks s novom partnericom, najdulje nakon par tjedana, dok su žene ispale stidljivije i trebalo im je par mjeseci da dođu do te razine u novoj vezi.

Da ne bi bilo zabune, ovakvi su rezultati posljedica odgovora mlađih generacija u kojima su muškarci puno otvoreniji i lakše izražavaju svoje osjećaje, dok je u starijim generacijama praktički sramotno izjaviti ljubav ženi prije nego što je ona to učinila.

Izgleda da je ipak bila neka seksualna revolucija i emancipacija žena, ma koliko nam se ponekad čini da se stvari jako sporo mijenjaju ...

08.03.2016. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno