« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Tko je najbolji poslodavac?

Danas je otvoren natječaj za nagradu "Poslodavac godine za osobe s invaliditetom" za 2008.

U tvrtki Tekop Nova rade zaposlenici u programu rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.
U tvrtki Tekop Nova rade zaposlenici u programu rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom. (Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

invalidi

,

zapošljavanje osoba s invaliditetom

,

poslodavac godine

Svrha dodjeljivanja nagrade je identificiranje poslodavaca s pozitivnim praksama i iskustvima u zapošljavanju osoba s invaliditetom, te promicanje praksi poštivanja različitosti na radnom mjestu.

Nagrada će se dodijeliti u tri kategorije: javnih poduzeća, malih i srednjih poduzeća, te velikih poduzeća. Proglašenje pobjednika i svečanost uručenja bit će 3. prosinca, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Europska komisija do 2010. želi vidjeti napredak u izgledima za zaposlenje osoba s invaliditetom.

Nagrada tvrtkama i javnim institucijama koje su uvele mjere omogućujući zapošljavanje radnika s invaliditetom dobar je primjer osvještavanja javnosti o njihovu vrijednom doprinosu, kao i motivator drugim poslodavcima da učine isto ili više, ustvrdio je stalni predstavnik Programa UN-a za razvoj u Hrvatskoj Yuri Afanasiev.

Provedba brojnih zakonskih propisa koji reguliraju zapošljavanje osoba s invaliditetom pokazuje da oni koji su ostvarili pravo na osobnu invalidninu gube pravo na nju ako se zaposle. Stoga ne iznenađuje što osobe s invaliditetom ne žele riskirati da zbog često privremenog zaposlenja izgube pravo na minimalna, ali stalna financijska primanja po drugim osnovama.

Od oko 5.000 registriranih nezaposlenih osoba s invaliditetom, njih čak 44 posto nema nikakvog radnog iskustva, odnosno nikad nije radilo.

Poslodavci koji upošljavaju osobe s invaliditetom mogu se prijaviti na natječaj putem upitnika dostupnog na internetskoj adresi: http://www.istrazivanja.net/poslodavacgodine.

Uz prijave putem interneta, poslodavcima će se poslati pismeni pozivi za sudjelovanje u nagradi, a zainteresirani se mogu za dodatne informacije javiti na broj telefona 01/ 6065 254.

Natječaj, koji se organizira drugu godinu za redom, otvoren je do 24. listopada, a dodjeljuje se pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge poslodavaca. Nagradu poslodavcima izradit će i ove godine gluho-slijepa kiparica Sanja Fališevac.

11.09.2008. 14:42:29
Novi komentar
nužno
nužno