« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Deutsche Bank preuzima Postbank za 13 milijardi dolara

I službeno potvrđena nagađanja o preuzimanju propalog bankara.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Deutsche Bank

,

Postbank

,

preuzimanje banaka

Deutsche Bank namjerava preuzimanje rivala Postbank provesti u dvije faze, u okviru sporazuma koji vrijednost te najveće njemačke banke za poslovanje s građanstvom procjenjuje na oko 13 milijardi dolara, saznaje se iz izvora pregovorima.

To će preuzimanje predstavljati drugu veliku transakciju spajanja u njemačkom bankovnom sektoru u protekla dva tjedna, nakon Commerzbankove kupovine Dresdnera, a stvorit će najveću njemačku banku po broju klijenata.

Kako tvrde isti izvori, Deutsche Bank će od Deutsche Posta, vlasnika Postbanka, kupiti početni udio od 29,75 posto po cijeni od oko 57 eura po dionici.

Kupnja udjela manjeg od 30 posto Deutsche Banku omogućava odgodu pokretanja postupka za cjelovito preuzimanje, koje misli provesti naknadno. Očekuje se da će nadzorni odbor Deutsche Posta na sastanku u petak dati zeleno svjetlo tome planu.

Deutsche Bank ima gotovo 1.000 poslovnica u Njemačkoj, dok Deutsche Postbank osim 850 vlastitih ima i pristup tisućama poštanskih ureda, putem kojih prodaje svoje usluge.

Postbank je jedna od posljednjih preostalih privlačnih bankarskih akvizicija u Njemačkoj, nakon što je Deutsche u srpnju nadjačala jedna francuska banka u natjecanju za preuzimanje Citigroupovog dijela poslovanja s malim zajmovima u Njemačkoj. (HINA)

12.09.2008. 14:29:18
Novi komentar
nužno
nužno