« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
IPO

Bonus dionice stižu na vaše račune

SDA je obavijestila kako će se dopunske dionice vjernim dioničarima prebaciti na račune 6. listopada

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos, CROPIX)
Više o

dionice ht-a

,

IPO T-HT-a

Dopunske dionice Hrvatskih telekomunikacija (HT), na koje su pravo stekli građani koji su dionice HT-a stekli u prošlogodišnjoj javnoj ponudi i zadržali ih u svom vlasništvu u neprekinutom trajanju od jedne godine, biti će preknjižene na račune dioničara 6. listopada ove godine, objavljeno je na internet stranicama Središnje depozitarne agencije (SDA).

Pravo na dopunske dionice utvrđivat će se na dan 4. listopada (subota), točno godinu dana od dana kada su dionice iz javne ponude upisane na račune dioničara, a dan kada će bonusne dionice biti preknjižene na račune dioničara je 6. listopada, navode iz SDA.

Na svakih 10 kupljenih dionica koje nisu prodane u roku od godine dana građani imaju pravo na po jednu dopunsku dionicu.

Maksimalni paket dionica HT-a koji su građani mogli steći u javnoj ponudi uz pravo prvenstva i pod posebnim uvjetima činile su 63 dionice, što znači da će ukoliko taj paket nisu prodali u roku od godine dana takvi dioničari imati pravo na šest dopunskih dionica. (HINA)

10.09.2008. 14:59:14
Novi komentar
nužno
nužno