« Život
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
MA DA?

Tko će se brže i jače zaljubiti?

Danas su djevojke mnogo opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce koji su postali nježniji i zaljubljeniji

Žene? A, ne :)
Žene? A, ne :) (Arhiva)
Više o

žene

,

zaljubljenost

,

muškarci

Zaljubljenost je pojam koji se u prvom redu veže za žene, barem ako pitate muškarce - prema njihovom mišljenju, one su te koje malo polude, opsjedaju svoje partnere i postaju posesivne, barem tako muškarci misle.

Ipak, istraživanja su dokazala kako te tvrdnje i nisu baš istinite. Danas su djevojke mnogo opuštenije, hladnije i staloženije u odnosu na muškarce koji su postali nježniji i zaljubljeniji.  

Jedno je istraživanje, koje je uključivalo 172 studenta, pokazalo kako su muškarci ti koji prvi izjavljuju ljubav. "Mislim da žene nesvjesno odgađaju ljubav prema muškarcima", rekla je tada voditeljica studije Marissa Harrison.  

Rezultati su pokazali kako se muškarci zaljubljuju u roku od nekoliko tjedana, dok je ženama za to potrebno ipak nešto više.

Kao mogući razlog znanstvenici navode seks koji muškarci često izjednačuju s ljubavlju

Možda se žene percipira kao manje racionalne kada je o ljubavi riječ zato što imaju veći kapacitet za obradu emocionalnih iskustava.

Danas, svakako, muškarci pokazuju više emocija nego što su ikada do sad, dok su se žene zatvorile u sebe. 

23.07.2019. 20:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.07.2019. 09:52
    muškarci se jače zaljube
Novi komentar
nužno
nužno