« Život
objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana
MA DA?

Ljubavni problemi muče i - državu?!

Sve to može prouzročiti neprospavane noći zbog kojih idući dan niste u stanju otići na posao

Ajoj!
Ajoj! (Arhiva)
Više o

ljubav

,

problemi

Ljubavni problemi bole - svađa s partnerom, bolan prekid veze ili ljubavna afera koja je izašla na vidjelo - sve to može prouzročiti neprospavane noći zbog kojih idući dan niste u stanju otići na posao, a Nijemci su ustanovili da nevolje s ljubavnim životom mogu postati i ozbiljan ekonomski čimbenik.

Rezultati ankete nedavno provedene među odraslim korisnicima interneta u Njemačkoj pokazali su da je svaki šesti ispitanik ili njih oko 16 posto bar jedan dan izostao s posla zbog svađe s partnerom ili zbog "ljubavnih problema". 

Pod pretpostavkom da je 16 posto anketiranih zbog "ljubavnih problema" kod kuće ostao samo jedan dan, broj izostanaka s posla u Njemačkoj iznosi najmanje 6,6 milijuna godišnje, što rezultira manjkom u proizvodnoj djelatnosti od oko 774 milijuna eura i gubitkom od preko 1,4 milijarde eura bruto dodane vrijednosti.

Kad ljubav boli, ona državu može stajati milijarde.

Proračuni se temelje na podacima o ukupno 40,61 milijuna zaposlenika i na podacima o prosječnoj godišnjoj financijskoj naknadi od 42,984 eura.

Istraživanje je proveo Institut za istraživanje tržišta Fittkau & Maass Consulting iz Hamburga, a anketu je naručila agencija za online upoznavanje ElitePartner.

24.07.2019. 20:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    25.07.2019. 09:36
    nek ne dolaze na posao neko vrijeme:)
Novi komentar
nužno
nužno