« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ŽELJA SE VRATILA

Tia Hellebaut vraća se skoku u vis

Dobro sam trenirala posljednjih tjedana, što je u meni probudilo želju da se opet natječem na vrhusnkoj razini, izjavila je belgijska visašica

(Getty Images)
Više o

atletika

,

skok u vis

,

Tia Hellebaut

Na dan svog 32. rođendana (16. veljače), belgijska visašica Tia Hellebaut, osvajačica zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, najavila je svoj povratak sportu.

Hellebaut je vrhunac karijere doživjela upravo na Olimpijskim igrama u Pekingu, osvojivši zlatnu medalju u visu, čime je prekinula sjajan niz pobjeda Blanke Vlašić koja je u Kinu doputovala kao veliki favorit tog natjecanja.

U prosincu 2008. godine Belgijanka je objavila kraj karijere, budući da je ostala u drugom stanju, a 9. lipnja prošle godine rodila je kćerku Lotte.

Na novinskoj konferenciji u utorak objavila je da se vraća natjecanjima, što i nije toliko iznenađenje ako se zna da je zadnjih tjedana provela na treninzima.

''Dobro sam trenirala posljednjih tjedana, što je u meni probudilo želju da se opet natječem na vrhusnkoj razini'', izjavila je Hellebaut.

Ljubitelji sporta u Belgiji tako se opet mogu radovati povratku jedne njihove vrhunske sportašice, kao što je bio slučaj sa tenisačicama Kim Clijsters i Justine Henin. Clijsters se također vratila prošlog ljeta nakon rođenja djeteta, a Henin je svoj povratak započela ove godine. (Totalsport)

16.02.2010. 14:52:54
Novi komentar
nužno
nužno