objavljeno 16.02.2010. 14:52:54
ŽELJA SE VRATILA

Tia Hellebaut vraća se skoku u vis

Dobro sam trenirala posljednjih tjedana, što je u meni probudilo želju da se opet natječem na vrhusnkoj razini, izjavila je belgijska visašica

(Getty Images)

Na dan svog 32. rođendana (16. veljače), belgijska visašica Tia Hellebaut, osvajačica zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, najavila je svoj povratak sportu.

Hellebaut je vrhunac karijere doživjela upravo na Olimpijskim igrama u Pekingu, osvojivši zlatnu medalju u visu, čime je prekinula sjajan niz pobjeda Blanke Vlašić koja je u Kinu doputovala kao veliki favorit tog natjecanja.

U prosincu 2008. godine Belgijanka je objavila kraj karijere, budući da je ostala u drugom stanju, a 9. lipnja prošle godine rodila je kćerku Lotte.

Na novinskoj konferenciji u utorak objavila je da se vraća natjecanjima, što i nije toliko iznenađenje ako se zna da je zadnjih tjedana provela na treninzima.

''Dobro sam trenirala posljednjih tjedana, što je u meni probudilo želju da se opet natječem na vrhusnkoj razini'', izjavila je Hellebaut.

Ljubitelji sporta u Belgiji tako se opet mogu radovati povratku jedne njihove vrhunske sportašice, kao što je bio slučaj sa tenisačicama Kim Clijsters i Justine Henin. Clijsters se također vratila prošlog ljeta nakon rođenja djeteta, a Henin je svoj povratak započela ove godine. (Totalsport)

16.02.2010. 14:52:54
http://m.metro-portal.hr/tia-hellebaut-vraca-se-skoku-u-vis/33249/