« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SUDAR TITANA

Federer: Nadal i ja imamo očito različite ciljeve

Teniska krema okuplja se u Dubaiju, gdje će prva tri nositelja biti ujedno i prva tri igrača svijeta - Federer, Đoković i Murray

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Novak Đoković

,

Dubai

,

Roger Federer

,

Rafael Nadal

,

Andy Murray

Roger Federer, prvi tenisač na svijetu, bit će ponovno u akciji narednog tjedna. Posljednji turnir na kojem je igrao bio je Australian Open, gdje je osvojio novu Grand Slam titulu, šesnaestu u karijeri.

Teniska krema će biti u Dubaiju, gdje će prva tri nositelja biti ujedno i prva tri igrača svijeta: Federer, Đoković i Murray. Četvrtog, Španjolca Rafaela Nadala, nema, budući se oporavlja od ozljede koljena zbog koje je predao četvrtfinalni meč Murrayju u Melbourneu.

Iako u fokusu trenutačno nije dvoboj Federera i Nadala, novinarima je i dalje najinteresantniji baš taj duel.

"Ne mogu baš govoriti o duelu u ovom trenutku, jer naši motivi i ciljevi izgleda nisu jednaki. Meni je osnovni cilj biti broj 1, što duže to mogu. Dakako da je uspjeh na sva četiri Grand Slam turnira uvijek aktualan, ali broj 1 je uistinu moj prioritet. Kako se ponaša, Nadalu izgleda to nije cilj", rekao je Federer i dodao:

"Prije šest godina sam postao najbolji na svijetu i to je bio neopisiv osjećaj. No, jednako mi je lijepo bilo svaki put kada sam vidio sebe na tom mjestu." (Totalsport)

16.02.2010. 15:47:31
Novi komentar
nužno
nužno