« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PUNK - ROCK

The Dumbell i Sonny Vincent u Zagrebu

Iako su proslavili punk - rock stil i udarili temelje jednom novom glazbenom pravcu, nikad se nisu proslavili kao Ramonesi ili Blondie

Sonny Vincent
Sonny Vincent (Sonny Vincent )
Više o

Zagreb

,

Sax

,

koncert

,

budilica

,

lako ustajanje

,

john hećimović

,

optužnica Sanader

Legenda američke punk-rock scene, Sonny Vincent, ponovo će posjetiti Zagreb. Ovaj put s grupom The Dumbell s kojom će zasvirati u SAX!-u 03. listopada.

Priča o Sonnyju Vincentu počinje u New Yorku sredinom sedamdesetih kada je njegova grupa Testors, zajedno s grupama kao što su Television, Patti Smith Group, Ramones, Blondie, Talking Heads i The Cramps, u zadimljenim klubovima Max's Kansas City i CBGB stvarala punk-rock scenu koja će izmjeniti rock glazbu iz temelja.

Da li zbog njegove divlje naravi, niza incidenata, prekida karijere zbog boravka u zatvorima i mentalnim ustanovama ili zbog nepodilaženja diskografskim kućama i nedostatka kompromisa, Testorsi nisu nikad stekli svjetsku slavu poput npr. Ramonesa ili Blondie ne znamo, ali su zato stekli kultni status među muzičarima i istinskim ljubiteljima američkog punk-rocka.

Teže bi bilo nabrojiti tko sve nije surađivao sa Sonnyjem tijekom godina njegove karijere, no navedimo neka imena: Maureen „ Moe" Tucker (Velvet Underground), Scott Asheton (The Stooges, Iggy Pop, Sonic's Rendezvous Band), Richard Hell (Television, Johnny Thunder and The Heartbreakers, Richard Hell & The Voidoids) i mnogi drugi.

Zadnjih par godina Sonny vrijeme provodi na turnejama sa raznim pratećim bendovima, a u sklopu svoje zadnje turneje nastupio je u ožujku ove godine i u zagrebačkom KSET-u. Za sve koji su propustili ovaj izniman i jedinstven rock koncert, a i one koji su uživali u svirci ove istinske legende američke punk-rock scene, dobra je vijest da će Sonny Vincent ponovno nastupiti u Zagrebu.

Ovaj put dolazi kao član grupe The Dumbell, koju je 1996. godine osnovao gitarista Paul Grace Smith, koji je s njim prvi put surađivao još u grupi Shotgun Rationale. Sa Paulom i Sonnyjem u grupi sviraju još Marc The Lepper, Illias Olympus i Laurent van Bouvelen, a krajem mjeseca izlazi i njihov novi album „Death Ray".

Kao predgrupa nastupit će zagrebački bend Interzone.

Cijena ulaznice: 60 kn

13.09.2010. 10:36:07
Novi komentar
nužno
nužno