« Kazalište
objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana
COOL

Teatri na Facebooku

Teatar Puna kuća i Teatar Tirena pokrenuli zanimljiv dramski sadržaj na svojim Facebook stranicama

Sjajno!
Sjajno! (Arhiva)
Više o

Facebook

,

Teatar Tirena

,

Teatar Puna kuća

Facebook nastoji pružiti podršku korisnicima u stvaranju zajednica kako bi se na taj način zbližili. Pritom pruža čitav niz korisnih alata - od razgovora nekoliko ljudi na Messengeru preko zajednica koje se stvaraju na pojedinim stranicama do vrlo dinamičnih grupa.

U trenucima kad se suočavamo s epidemijom koronavirusa, mnogi od tih alata postaju osobito važni jer ohrabruju ljude, pružaju im utjehu i omogućavaju im da pomognu drugima.

Facebook želi promovirati odabrane i zanimljive inicijative, skrećući medijima pozornost na njih.

***

Teatar Puna kuća pokrenuo je na svojoj Facebook stranici zanimljivu interaktivnu obiteljsku igru koju su nazvali BACI KOCKU! i u kojoj njihova publika kreira priče koje potom izvode razni glumci na poziv teatra. Svaki dan objavljuju novu kombinaciju pojmova koje dobiju iz jednog bacanja kockica koje služe za kreiranje priča. Publika potom u komentaru šalje priče u tekstualnom obliku ili šalje crteže priče u inbox, a glumci potom kreću u stvaranje izvedbe. Ako netko iz publike želi sam priču izvesti pred kamerom, može poslati svoju snimku i Teatar će je objaviti na svojoj Facebook stranici.

Teatar Tirena na svojoj Facebook stranici objavljuje razne kreativne videozadatke i dramske igre kojima potiče djecu da upogone maštu i tako im olakšava boravak kod kuće. Ponedjeljkom, srijedom i petkom objavljuju videe s različitim kazališnim sadržajima i vježbama koje osmišljavaju njihovi dramski pedagozi i koje djeca mogu sama ili s ukućanima izvoditi kod kuće.

30.03.2020. 15:45:17
Novi komentar
nužno
nužno