« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
vratite seee....

Tamara i Rambo na turbo pogon zapalili Boogaloo

POGLEDAJTE GALERIJU I VIDEO - Istarsko crnogorska kombinacija etno turbo jazz rocka sjajno sjela zagrebačkoj publici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro portal)
Više o

Boogaloo

,

Rambo Amadeus

,

Tamara Obrovac

,

video rambo amadeus

Prepuni Boogaloo dobio je više nego pravednu naknadu za svoje novce, uživajući u trosatnom sessionu dva neuobičajena glazbenika koji su ovaj još neobičniji spoj izveli na takav način da je postao prirodan.

Tamara Obrovac prva je izašla na stage sa svojom ekipom, uobičajenim sastavom uz dvije pjevačice i duhačku sekciju i vrlo brzo uspostavila kontakt s publikom, miješajući žanrove i elemente drugih pjesama sa svojima, pokazujući da će večer biti jako dobra.

Sredinom nastupa odlučila je da joj treba nešto muško na pozornici, pa je uz pomoć publike dozvala Ramba. Atmosfera se podigla još par stupnjeva, jer je njihova interakcija i smisao za improvizaciju odmah počela davati rezultate.

Smijeh i odobravanje publike pratili su verbalne eskapade crnogorskog savjetnika za marketing, kako se sam predstavio, podebljane neiscrpnom energijom Tamare Obrovac koja želi apsolutno sve pretvoriti u pjesmu, a u jednom je trenutku i podigla majicu kako bi pokazala Rambu da sluša njegove savjete.

Tako je običan razgovor i savjeti o načinima na koje treba sastaviti pjesmu kako bi se dobro prodala prešao u session s jakom ironijom prema turbo folku i ostalim turbo inačicama komercijalne glazbe, u kojem su podjednako uživali prateći glazbenici, publika i oba izvođača.

Nakon Rambovog pokazivanja mišića Tamara Obrovac nastavila je sama, oduševivši publiku s još tri - četiri dobro poznate pjesme, koje su bile obučene u malo drugačije ruho, prilagođeno duhu kluba i samog koncerta.

Dvorana se u pauzi gotovo ispraznila, kako to biva već neko vrijeme od kad se ne smije pušiti u zatvorenim prostorima, da bi nakon ulaska Ramba počela opasno prijetiti zakonima fizike, jer broj naguranih tijela definitivno je prelazio normalne kapacitete dvorane.

Za razliku od njegovih ljetnih koncerata u klubovima i barovima jadranske obale, Rambo je ovoga puta bio nešto žešći, glasniji i snažniji, uz standardan set koji publika zna napamet, no u malo rockerskijem duhu. Naravno, reference na narodnjake i ostale lakoglazbene kolege nisu izostale niti u jednoj pjesmi, a svježina koju donosi stalno mijenjanje dobro poznatih pjesama publici je sjajno legla.

I dok Halid i ekipa pune Arenu i klubove širom zagrebačke periferije, urbana je publika došla na svoje u centru grada, pokazavši svojim brojem da su ovakva zbivanja i više nego dobrodošla, jer su oba sinoćnja nastupa, ovaj u Boogaloou i Pokreni se! u maloj dvorani Doma sportova bila odlično prihvaćena.

04.10.2009. 09:22:46
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Apartmani
    23.01.2010. 12:26
    čul sam od prijatelja koji je bil da je super bilo
Novi komentar
nužno
nužno