« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
INOVACIJA IZ L'OREALA

Tajnim sastojkom do konačne pobjede nad borama

Kolagen se smatra magičnim kozmetičkim sastojkom koji može skinuti godine s vašeg lica

Fotografija vijesti
Više o

L’Oreal

,

bore

,

koža

,

kolagen

Nalazi se u većini krema protiv bora koja su danas dostupne na tržištu. No što ukoliko bi ste mogli stimulirati vlastitu "tvornicu kolagena", kako bi proizvodila prirodni?

To je navodno svojstvo prve kreme koja doista može "ispeglati" vaše bore. Njezin proizvođač navodi kako se radi o prvoj kremi na tržištu koja stimulira stanice za proizvodnju kolagena, proteina od ključne važnosti za mladoliku kožu. Nanosi se na kožu jednom dnevno tijekom osam tjedana, te potiče stanice da luče nivo kolagena koji je inače normalan za mladoliku kožu. Ovo reducira dubinu bora, tvrde iz L'Oreala.

Ključni sastojak koji pogađa stare stanice jest šećer po imenu ramnoza. Može se naći u amazonskoj lozi, ili biljnom soku breze. I dok mnogi tipovi stranica proizvode kolagen, one pod imenom papilarne fibroblaste najviše pridonose elastičnosti i teksturi kože.

Iz L'Oreala navode kako su njihovi stručnjaci analizirali tisuće prirodnih komponenti kako bi otkrili koje pojačavaju proizvodnju kolagena. Francuska kompanija navodi da je njezin proizvod prvi takve vrste. Krema pod nazivom "LiftActive Derm Source", trebala bi biti puštena u prodaju u travnju, a testirana je na stotine žena. Kada je se svakodnevno koristi dva mjeseca, bore postaju tanje i uže za petinu, tvrde iz L'Oreala.

Julie McManus, znanstvenog sektora kompanije objašnjava: "Za nas je ovo pravo otkriće jer smo pronašli komponentu koja može polučiti efekt u ovoj vrlo važnoj grupi stanica. Druge kreme funkcioniraju na prilično općem području. Mi smo pokazali da imamo učinak točno tamo gdje ga i želimo."

 

07.02.2011. 17:00:00
Novi komentar
nužno
nužno