« Seks
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
OPASAN SPORT

Svingeri imaju veći rizik od spolnih bolesti nego prostitutke

Parovi koji redovito sudjeluju u grupnom seksu mogli bi postati skupina koja spolne bolesti prenosi na cijelo stanovništvo

svingeri spolne bolesti
svingeri spolne bolesti (Shutterstock)
Više o

seks

,

spolne bolesti

,

prostitutke

,

Čovjek zvan hrabrost film

,

kino Šiška

Znanstvenici koji proučavaju svingere, parove koji redovito mijenjaju seksualne partnere i sudjeluju u grupnom seksu, kažu da je kod njih zabilježen veći postotak infekcija koje se prenose spolnim putem nego kod prostitutki.

Nizozemski znanstvenici, koji su objavili svoj rad o ovoj temi u Britanskom medicinskom časopisu (British Medical Journal), rekli su da su svingeri stariji od 45 godina posebice osjetljiva skupina, a da ih zdravstvene službe uglavnom ignoriraju.

>> Uzbudljive seksualne fantazije i prljavi fetiši

Uz procjenu da diljem svijeta živi više milijuna svingera, znanstvenici kažu da postoji rizik da bi ta neliječena skupina mogla postati "most prijenosa" infekcija koje se prenose spolnim putem za cijelo stanovništvo.

"Iako točne procjene nisu dostupne, svingera vjerojatno ima puno", napisala je Anne-Marie Niekamp koja je radila na studiji s kolegama sa Sveučilišta u Maastrichtu.

>> Facebook širi spolne bolesti?

Prema njezinim riječima, svingeri su općenito skrivena zajednica i na neki način su stigmatizirani pa im je stoga teško javiti se kod liječnika za testiranje na spolno prenosive bolesti i liječenje. (hina/metro-portal)

25.06.2010. 16:51:00
Novi komentar
nužno
nužno