« Seks
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
OPA!

Žene više nemaju problema s prvim korakom

Muškarci će rijetko kada pristupiti nekoj ženi, ako od nje prethodno ne dobiju neki znak da ona to želi

I žene zavode, itekako :)
I žene zavode, itekako :) (Pixabay)
Više o

žene

,

muškarci

,

prvi korak

Evo nam jednog od onih pitanja na koji nikada nećemo pronaći odgovor: tko bi trebao učiniti prvi korak, muškarac ili žena?

Sudeći prema nedavnom istraživanju koje je provela jedna aplikacija za pronalaženje partnera, jedna od tri uspješne heteroseksualne veze započela je time što je žena pristupila muškarcu. 
Aplikacija je analizirala podatke 100 parova u uspješnim vezama koje su se tamo upoznale i održavale vezu dulje od godinu dana.

Prema mišljenju stručnjakinje za veze, Madeleine Mason, žene su čak i van aplikacija za pronalaženje partnera te koje češće pristupaju prve, a obično to rade nesvjesno.

"Muškarci će rijetko kada pristupiti nekoj ženi, ako od nje prethodno ne dobiju neki znak da je to u redu, bez obzira radi li se o namigivanju, pogledu ili osmijehu", govori Mason.

Prema rezultatima, uspješnije su veze u kojima parovi češće komuniciraju, drže riječ i ne "nestaju" bez poznatog razloga. Osim toga, najbolje se slažu parovi kod kojih je jedan partner od drugoga stariji oko 3 godine i koji imaju sličan stupanj obrazovanja.

Unatoč tome što svatko od nas ljubavi pristupa drugačije, ostaje činjenica da muškarcima treba poticaj da započnu udvaranje, što znači da je na ženi red da mu da znak.

Piše: Andrea Holi
14.03.2018. 21:33:00
Novi komentar
nužno
nužno