« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
TRAGIČNA STATISTIKA

Svako deseto dijete je nesretno

Djetinjstvo bi trebalo biti najbolji period čovjekova života, no čini se kako za mnoge situacija nije idealna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

djeca

,

sreća

,

zadovoljstvo

Nedavno provedena anketa pokazala je kako je svako deseto dijete nesretno, a većina ih razloge pripisuje svađama unutar obitelji. Osim toga jedan od ključnih faktora jest i razvod roditelja. Oni koji žive sa svojim pravim roditeljima sretniji su od onih koji žive s očuhom ili maćehom.

Skoro 7000 učenika u dobi od 10 do 15 godina sudjelovalo je u istraživanju, prvom velikom pokušaju da se izmjeri zadovoljstvo djece u Britaniji. Većina ih se smatra sretnima, no oko 10 posto je ispod prosjeka. 

Neki od razloga koji također utječu negativno jesu mjesto boravka (14 posto), školske obaveze (12 posto), a svako deseto dijete također osjeća manjak slobode i nedostatak izbora, kao i male šanse za prosperitet u budućnosti. Djevojčice su obično manje sretne od dječaka jer su opterećene svojim izgledom. 

"Kako djeca odrastaju, imaju tendenciju da budu nezadovoljnija svojim životima", navodi se u studiji. "U tim dobnim skupinama zadovoljstvo s različitm aspektima života poput obitelji i škole također je opadalo, no zadovoljstvo s kolegama i prijateljima ostalo je stabilno."

27.01.2010. 21:43:11
Novi komentar
nužno
nužno