« Žene
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
MA DA?

Svaka druga žena pati od ovog oblika depresije

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da se postseksualna depresija javlja kod 46 posto žena, što znači, gotovo kod svake druge

Suze nakon - dobrog seksa?
Suze nakon - dobrog seksa? (Arhiva)
Više o

žene

,

postseksualna depresija

Depresija se obično povezuje s nekim lošim osjećajima koji je izazivaju, no, ljudsko tijelo izvor je nevjerojatnih čuda, pa tako i ovog - hormoni žene tjeraju u postseksualnu depresiju koja se javlja kod zastrašujućih 46 posto žena.

Postseksualna depresija nije rijetka pojava, a često nije povezana ni sa čim lošim, nego je rezultat 'igre' hormona. Seks je jako intiman čin, a orgazam oslobađa mnoštvo hormona, kažu stručnjaci.

Ti hormoni, kako naglo dolaze, naglo i opadaju nakon seksa, što može izazvati osjećaj tuge i anksioznosti, tvrde psiholozi.

Trećina žena padne u depresiju nakon seksa čak kada je on bio zadovoljavajući. 

"Bila je u braku 20 godina, ali svaki put nakon seksualnog odnosa odlazila je u drugu sobu i provodila vrijeme u samoći pa njezin suprugnikada nije vidio da plače, a plakala je", kaže profesor psihologije, dr. Robert Schweitzer, govoreći o jednoj svojoj pacijentici.

"Mislimo da je iskustvo nakon dobrog seksa uvijek pozitivno, no nije tako. Ima žena koje prolaze kroz postseksualnu depresiju. Mislim da to, osim s hormonima, ima veze i s doživljajem sebe. Tijekom seksualnog čina, ljudi se prepuštaju. Nekim ženama to je zastrašujuće", objašnjava Schweitzer i na koncu naglašava: "Važno je od toga ne raditi problem. To su normalne stvari, to je prirodno".  

17.06.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno