« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
dobri dupin

Sutra je Dan dupina u Velom Lošinju

Po sedamnaesti put obilježava se Dan dupina, prve subote u kolovozu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Plavi svijet)
Više o

Plavi svijet

,

Dan dupina

,

dobri dupin

U Velom Lošinju, u organizaciji Instituta za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet, obilježit će se u subotu, 1. kolovoza Dan dupina, a to će biti središnji događaj i kruna edukacijskih programa o očuvanju morskog okoliša koje ta nevladina udruga provodi tijekom cijele godine.

Voditeljica edukacijskih programa Jelena Jovanović rekla je da je program Dana dupina ponajprije usmjeren prema najmlađima za koje je i osmišljen. Tako taj institut na rivi u Velom Lošinju priprema izložbu dječjih crteža o moru i dupinima, vaterpolski turnir, mali eko-sajam te projekcije filmova o moru.

Nevladina udruga Plavi svijet već 22 godine uspješno provodi Jadranski projekt dupin u sklopu kojeg se istražuju rezidentne populacije dobrih dupina u lošinjskom arhipelagu. To je, po riječima Jelene Jovanović, ujedno i najduže kontinuirano praćenje populacije dupina u Mediteranu.

Također je napomenula da se, osim u okolici Cresa i Lošinja, takva istraživanja od 2007. uspješno provode i oko Visa. Svrha je projekta sagledati stanje i populacijsku strukturu zajednice dobrih dupina koja živi u Jadranu, istaknula je Jovanović.

Dan dupina obilježava se već 17. put prve subote u kolovozu u Velom Lošinju, a ove godine bit će predstavljena i suradnja Plavog svijeta s tvrtkom Lush, koja će od 1. kolovoza do 30. rujna 2009. od prigodne prodaje svojeg sapuna darovati novac za istraživanja, edukaciju i zaštitu morskog okoliša.

Izvor: Hina

31.07.2009. 09:00:49
Novi komentar
nužno
nužno