« Život
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
STVARNO?

Sumanute stvari koje utječu na visinu plaće

Jasno vam je da su plaće ponekad subjektivne, a ne objektivne, ali ove ludosti koje je prikupio Wall Street Journal sigurno ne znate

Znamo da utječe spol, ali ovo ...
Znamo da utječe spol, ali ovo ... (Shutterstock)
Više o

plaća

,

kriteriji

,

visina plaće

Plaća vrlo često ovisi o nekim prilično subjektivnim kriterijima koji su sve samo ne razumni, što najbolje pokazuje lista čudnih stvari koje će vam smanjiti plaću koju je objavioWall Street Journal.

Imate dugačko ime - web stranica Ladders došla je do zaključka da muškarci s dugačkim imenima zarađuju manje. Što je više slova u imenu, to je manja plaća.

Ljevoruki ste - straživanje Journala of Economic Perspectives pokazalo je da američki muškarci koji su ljevaci zarađuju čak 2.500 dolara manje godišnje od dešnjaka.

Ne pijete alkohol - tradicionalni "happy hour" u uredu je obavezan. Zaposlenici koji u tome ne sudjeluju mogli bi imati i manju plaću. Muškarci koji piju zarađuju 21 posto više od onih koji ne piju, pokazala je studija u Jorunalu off Labor Research.

Niski ste - istraživanje Journala of Applide Psychology pokazalo je da viši muškarci zarađuju 789 dolara više godišnje od nižih

Premršavi ste - težina također može utjecati na vašu plaću. Za žene je to poseban problem ako imaju problem sa značajnim viškom kila. Kod muškaraca je obrnuto. Istraživanje Sveučilišta u Floridi i London Business School pokazalo je da premršavi muškarci zarađuju 8.437 dolara manje godišnje.

04.12.2015. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno