objavljeno 04.12.2015. 09:01:00
STVARNO?

Sumanute stvari koje utječu na visinu plaće

Jasno vam je da su plaće ponekad subjektivne, a ne objektivne, ali ove ludosti koje je prikupio Wall Street Journal sigurno ne znate

Znamo da utječe spol, ali ovo ...
Znamo da utječe spol, ali ovo ... (Shutterstock)

Plaća vrlo često ovisi o nekim prilično subjektivnim kriterijima koji su sve samo ne razumni, što najbolje pokazuje lista čudnih stvari koje će vam smanjiti plaću koju je objavioWall Street Journal.

Imate dugačko ime - web stranica Ladders došla je do zaključka da muškarci s dugačkim imenima zarađuju manje. Što je više slova u imenu, to je manja plaća.

Ljevoruki ste - straživanje Journala of Economic Perspectives pokazalo je da američki muškarci koji su ljevaci zarađuju čak 2.500 dolara manje godišnje od dešnjaka.

Ne pijete alkohol - tradicionalni "happy hour" u uredu je obavezan. Zaposlenici koji u tome ne sudjeluju mogli bi imati i manju plaću. Muškarci koji piju zarađuju 21 posto više od onih koji ne piju, pokazala je studija u Jorunalu off Labor Research.

Niski ste - istraživanje Journala of Applide Psychology pokazalo je da viši muškarci zarađuju 789 dolara više godišnje od nižih

Premršavi ste - težina također može utjecati na vašu plaću. Za žene je to poseban problem ako imaju problem sa značajnim viškom kila. Kod muškaraca je obrnuto. Istraživanje Sveučilišta u Floridi i London Business School pokazalo je da premršavi muškarci zarađuju 8.437 dolara manje godišnje.

04.12.2015. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/sumanute-stvari-koje-utjecu-na-visinu-place/95347/