« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
ZNATE LI?

Što žene vole kod partnera?

Iako ne postoji univerzalno pravilo, studija je pokazala da je ovo osobina koju žene najviše cijene, pa malo poradite na tome ako već niste...

Što je presudno?
Što je presudno? (Arhiva)
Više o

žene

,

partner

Muškarci bi dali sve da znaju što je prava stvar - je li u pitanju izgled, odličan smisao za humor ili karizma? Sve to može igrati ulogu biranju partnera, ali te stvari nisu prioriteti za većinu žena.

Tako barem tvrdi istraživanje tvrtke Clue, MyONE i profesorice Tanje Gerlach sa Sveučilišta u Gottingenu.

Tim je okupio 68 tisuća ljudi različitih seksualnih orijentacija u 180 studija kako bi otkrili što je najvažnije u potencijalnom partneru.

U različitim dijelovima svijeta i kod ljudi sasvim suprotnih pozadina, postojala je jedna zajednička kvaliteta. U pitanju je bila ljubaznost odnosno nježnost.

Ta se osobina našla prije inteligencije, obrazovanja, samopouzdanja i podrške, iako su i to bile jedne od najvažnijih kvaliteta za žene.

Za razliku od ljubaznosti, atraktivno tijelo i lice te financijska sigurnost pali su u osrednje važne kvalitete. 

"Ljubaznost je kao gravitacija - ključna je, ali ne primjećujemo je toliko dok ne nestane", rekla je liječnia Virginia Vitzhum, direktorica Clue-a. 

"S obzirom na to da se danas uvijek ističe izgled i bogatstvo, može zvučati neobično da je ljubaznost najpoželjnija osobina. Međutim, ona je najvažnija za formiranje dugoročnih društvenih veza", dodala je.

24.07.2020. 21:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.07.2020. 21:39
    ljubaznost
  2. avatar
    Cranberry
    25.07.2020. 07:42
    APSOLUTNO! Pusaaaaaaaa :******* mnogi je nemaju ili je imaju u početku, a ako nije njihova trajna crta ličnosti brzo prestaju s takvim ponašanjem. Pusaaaaaa
  3. avatar
    armando
    25.07.2020. 09:55
    tako je s tim se rađaš:*********************to je učovjeku
Novi komentar
nužno
nužno