« Žene
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
ZADNJI DIO

Što žene ne znaju o muškarcima - četvrti dio

Muškarci su naime naučeni da njihova vrijednost proizlazi iz njihovih karijera, njihovog bankovnog računa i njihovog uspjeha

Ne, muškarci nisu baš toliko površni
Ne, muškarci nisu baš toliko površni (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

pogrešne činjenice

Da, vrijeme je da se ploča malo okrene. Prije svega, za razgovor o ovoj temi čak ne postoji ni adekvatan vokabular u muškaraca. Uglavnom bezimena je to bol, neizgovoreno nezadovoljstvo koje proždire mnoge dobre muškarce. Isto je kao i kod žena kada je se definira samo po onome kako izgleda i koje joj je duljine haljina.

Muškarci su naime naučeni da njihova vrijednost proizlazi iz njihovih karijera, njihovog bankovnog računa i njihovog uspjeha.

Sve te šale o žrtvama takozvanih sponzoruša upravo jesu šale, no ima i nešto istine o tome. Znate onu - Pa nema veze ako je nizak, ima debeli novčanik pa može stati na njega? Duboko u sebi znamo da to nije samo bezopasna šala. Isto tako nas muči i stereotipno razmišljanje da je muškarac, a kao glava obitelji, zaslužan što donosi hranu na stol, što plaća račune i onaj koji se brine za financijsku i egzistencijalnu dobrobit svoje djece i supruge. Ok, to možemo prihvatiti, ali zar su to doista jedini pokazatelji dobrog muškarca?

Zar se naša atraktivnost, naša vrijednosti i naš doprinos obitelji direktno poistovjećuju s količinom novaca koji donosimo u naš dom? Pomalo iscrpljujuće, zar ne?

Kraj serijala pročitajte na portalu Gentleman.hr

30.03.2017. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno