« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
STVARNO?

Što treba piti kad smo bolesni?

Kada ste bolesni potrebno je jesti puno voća bogatog vitaminom C kako bi vaš imunološki sustav ojačao

Napravite si vi juhicu...
Napravite si vi juhicu... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

pića

Iako vas hrana i piće neće magično izliječiti, može vam ublažiti simptome i pomoći vam da se prije oporavite.

Agrumi - kada ste bolesni potrebno je jesti puno voća bogatog vitaminom C kako bi vaš imunološki sustav ojačao. Ovim vitaminom su posebno bogati agrumi, odnosno naranče, limun i slično voće.

Čaj - kad se tijelo bori s infekcijom potrebno je unositi puno tekućine kako bi se sve funkcije u tijelu mogle ispravno izvršavati. Stoga je, osim vode, potrebno piti puno čaja kako ne biste dehidrirali i kako biste se prije oporavili. Ovisno što vas točno muči, možete piti i određene čajeve za točno taj problem. Primjerice, čaj od mente može uznemiriti trbuh pa ga zasigurno ne biste trebali piti ako imate stomačne probleme. S druge strane, crni čaj je odličan protiv upala, a pomaže u održavanju imunoloških funkcija.

Češnjak - češnjak je izvrstan za naš imunološki sustav, a također sadrži antibakterijska svojstva pa je vrlo učinkovit u borbi protiv patogena kao što su bakterije koje uzrokuju infekcije.

Đumbir - đumbir također pomaže u obrani tijela od virusa pa biste ga stoga trebali uključiti u prehranu i kada ste zdravi. Uz to, studija iz 2016. godine pokazala je da je đumbir učinkovit i protiv povraćanja i mučnina.

Gljive - gljive također igraju veliku ulogu u održavanju imunološkog sustava zdravim. One su bogate vitaminima, mineralima i enzima, a neka istraživanja pokazuju da pojačavaju rad imunološkog sustava u prirodnoj zaštiti protiv različitih vrsta infekcija.

Med - za dodatnu snagu, dodajte žličicu meda u šalicu čaja. Ne samo da će vam čaj biti ukusniji, nego i zdraviji jer med sadrži antivirusna i antibakterijska svojstva koja će vam pomoći u bržem oporavku.

 

Pileća juha - ova namirnica će vam uvelike pomoći u bržem oporavku, ponajviše zbog toga što pileća juha vraća energiju tijelu. Osim toga, juha će spriječiti i dehidraciju.

05.11.2021. 13:56:03
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.11.2021. 16:01
    juhe i cajevi
Novi komentar
nužno
nužno