« Muškarci
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
ZNATE LI?

Što suprug/a radi za vas?

Znali vi to ili ne, duboko u sebi, svatko zna koliko je njegov supružnik utjecao na uspjeh. Istraživači su odlučili proučiti i taj dio odnosa

Pripazite malo... ;)
Pripazite malo... ;) (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

supruga

,

supružnik

Vjenčanje je velik preokret u životu - više niste sami, uvijek imate nekoga kraj sebe i trebali bi dijeliti sve... barem tako kažu.

Ako je jedna stvar koju ste slušali, to je ona stara - "u dobru i zlu"... koja vam se ponekad čini kao samo izreka, no zapravo je stvarno istina i prave riječi.

Duboko u sebi, svatko zna koliko je njegov supružnik utjecao na uspjeh. Istraživanje koje je objavilo Sveučilište Carnegie Mellon potvrdilo je ono što kaže Barack Obama. Istraživači tvrde da žene i muškarci koji imaju supružnike koji im pružaju podršku imaju veće izglede za uspjeh u životu.

>> Kritike debljaju, podrška skida kilograme >>

U eksperimentu je sudjelovalo 163 para, dali su im jednostavne zadatke i zagonetke te su pratili način na kojih ih parovi rješavaju i kako komuniciraju prije donošenja konačne odluke i odluke hoće li se boriti za nagradu.

Bilo je sudionika koji su se međusonmo ohrabrivali na borbu za nagradu, dok je bilo i onih čiji supružnici nisu bili uvjereni, anisu ni davali podršku, piše Brightside.

>> Uspjeh muškarca ovisi o - ženi >>

Štoviše, istraživači su provjerili iste parove šest mjeseci kasnije i otkrili su da su oni koji su prihvatili izazov i nadmetali se za nagradu, doživjeli više osobnog rasta i tvrdili su da imaju više sreće i blagostanja od onih koji su odbili.

To nije jedino istraživanje na ovu temu. Istraživači sa Sveučilišta Washington u St. Louisu također su proveli istraživanje kako bi dokazali da uspjeh pojedinca ne ovisi samo o njemu - i supružnik igra ogromnu ulogu. 

>> Savršen partner za svaki znak horoskopa >>

Svjesnost partnera i pragmatizam su ključni elementi za uspjeh supružnika. Naravno, podraška partnera je važna bez obzira radi li se muškarcu ili ženi.

05.07.2021. 21:01:00
Novi komentar
nužno
nužno