« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Što su napadaji panike i kako se nositi s njima?

Takvi napadaji se javljaju u situacijama kojih se osoba boji od prije i javljaju se bez nekog uzroka

Koliko se to puta vama dogodilo?
Koliko se to puta vama dogodilo? (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

simptomi

,

napad panike

,

uzroci

Napad panike manifestira se kao tjelesna reakcija na stvarnu opasnost, mada ona u ovom slučaju ne postoji.

Takvi napadaji se javljaju u situacijama kojih se osoba boji od prije i javljaju se bez nekog uzroka. Kada se javi napadaj panike razvijaju se fobije ili iracionalni strahovi o situaciji koja je dovela do napada. Takve fobije i strahovi u velikoj mjeri utječu na način života jer osobe kojima se javljaju počinju izbjegavati sva takva mjesta i situacije što otežava život.

U većini slučajeva se napadaji panike javljaju samo jednom u životu, a u nekim određenim slučajevima mogu dovesti do paničnih poremećaja.

Panični poremećaji se sastoje od ponavljanih napadaja koji se jave najmanje jednom na mjesec. Najčešće se javljaju kod žena između 30 i 50 godine i kod muškaraca između 20 i 40 godine. Žene su te koje duplo više pate od opaničnih napadaja, a najčešće im se javljaju u određenim fazama hormonalnog ciklusa, uglavnom tjedan dana prije mjesečnice, za vrijeme trudnoće i nakon poroda.

Karakteristike paničnog napadaja su akutna reakcija straha koja je intenzivna i koja ima brojne popratne simptome. Takva vrsta napada može i nemora imati provokativnu situaciju ili vanjski razlog.

Savjete kako se nositi s napadajima panike pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
15.01.2018. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno