Što se ne stavlja ma najgornju policu hladnjaka?
Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), riskirate svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu hladnjaka
U čemu je tajna zdrave prehrane? Jednostavno je - ključ zdrave prehrane je jesti raznolike sezonske namirnica, uključujući voće, povrće, žitarice, meso, mlijeko, jaja i još mnogo toga. Ali za dobro zdravlje jako je važno i sigurno odvajanje namirnica, tako da se ne kontaminiraju potencijalno štetnim bakterijama.
Zapravo, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), riskirate svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu hladnjaka. Upozoravaju da ova česta pogreška pri spremanju hrane u hladnjak pogoduje širenju bakterija i razvoju bolesti koje se prenose hranom.
Sirovo crveno meso, perad, ribu i morske plodove nikada ne biste trebali čuvati na gornjoj polici hladnjaka.
>> Znate li kako treba izgledati hladnjak - iznutra? >>
Naime, sirovo meso jedan je od najčešćih uzroka kontaminacije hrane, pa stručnjaci kažu da biste trebali posebno paziti prilikom skladištenja u hladnjaku.
"Voće i povrće čuvajte daleko od sirovog mesa, peradi i morskih plodova, a ne pored ili ispod njih. Sirovo meso može puštati sokove koji mogu imati klice", upozoravaju stručnjaci.
>> Kako pravilno staviti namirnice u hladnjak >>
Uz upozorenje CDC-a nalazi se slika sigurno organiziranog hladnjaka - neotvorena pakirana hrana nalazi na gornjoj polici, mliječni proizvodi se drže odvojeno od voća i povrća, a meso, perad i plodovi mora sigurno se nalaze na donjoj polici.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar