« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ZAPAMTITE

Što ne smijete konzumirati kad ste prehlađeni

Bolest iscrpljuje naše tijelo, tako da je u slučaju prehlade potrebno izbjegavati neke namirnice kako ne bi produžili njeno trajanje

Što treba izbjegavati u tanjuru
Što treba izbjegavati u tanjuru (Shutterstock)
Više o

hrana

,

kava

,

alkohol

,

mliječni proizvodi

,

prehlada

,

pržena hrana

,

liječenje prehlade

,

umjetni voćni sokovi

,

kisele namirnice

Prehlade su stigle i porušile u krevet dobar dio ljudi, a uz njih stiže i dodatni problem - nikako da prođu. No, osnovni problem je što najčešće sami produžujemo tijek svoje bolesti pogrešnom prehranom. 

Recimo, u ovom slučaju treba izbjegavati umjetne voćne sokove jer su prepuni šećera koji će tijelu oduzeti potrebne vitamine i dodatno oslabiti imunitet. Uz njih, loša je i pržena hrana koju je dobro izbjegavati i kad ste zdravi, a u bolesnom stanju će zasićene masnoće poremetiti probavu.

>> Kako se riješiti prehlade prirodnim sredstvima >>

Nije dobra ni kisela hrana koja bi mogla nagristi već ionako oštećenu sluznicu i pojačati kašalj ili curenje iz nosa. Jedino što je dobro kiselo su citrusi, no njih treba iscijediti u čaj ili neki drugi napitak.

Mliječni proizvodi potiču izlučivanje prirodne sluzi u organizmu što će ponovno pojačati curenje iz nosa i kašalj.

>> Dobre i loše namirnice protiv prehlade >>

Za kraj - izbjegavajte kavu i alkohol. Kava je diuretik koji će dehidrirati organizam koji ionako pati, a uz isti učinak, alkohol će dodatno zakomplicirati stvari ako ga uzimate s lijekovima.

06.12.2014. 16:00:00
Novi komentar
nužno
nužno