« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ZEZNUTO

Što nam zapravo radi ljubav

Ljubav ima čudesan utjecaj na naše tijelo i psihu - može nas podići u nebesa, no jednako tako i zabiti u crnu zemlju zauvijek

Možete li stvarno ostariti zajedno?
Možete li stvarno ostariti zajedno? (Arhiva)
Više o

ljubav

,

veze

,

problemi

,

faze veze

Ljubav nas protrese sve do zadnje stanice našeg tijela, a kaos koji nam napravi u umu je jednostavno nevjerojatan. Veze prolaze kroz pet faza, od leptira, izgradnje, asimilacije i iskrenosti do faze stabilnosti.

No, do te zadnje faze stiže jedva polovica parova, jer nije jednostavno proći kroz sve faze koje prethode. Naime, ljubav djeluje na mozak jednako kao neka snažna droga, pa nam smanjuje produktivnost, ruši koncentraciju, ometa san i utječe na zdravlje.

>> Ljubav zaista može trajati čitav život >>

Faza leptira jača libido, a faza izgradnje oslobađa hormone koji imaju jednak učinak kao snažne droge i osjećamo se potpuno opijeni ljubavlju. Treća faza, asimilacija, stabilizira odnos i čini ga ozbiljnijim, no istovremeno donosi i prve znakove stresa.

On će se pojačati u četvrtoj fazi iskrenosti, pa nije čudo da tek polovica parova uspije izdržati sav taj pritisak i stići do pete faze - stabilnosti.

>> Kako održati ljubav tijekom cijelog života >>

Tek tada nastupa prava ljubav, nakon što proživite sve drame koje ste trebali, a do nje će puno rjeđe dolaziti oni koji su više puta prolazili kroz procese žestokog zaljubljivanja i odljubljivanja.

>> 10 znakova prave ljubavi >>

U prosjeku, do pete faze dolazi se u roku od tri godine, pa ako ste se odlučili oženiti prije tog roka - razmislite još jednom ...

08.11.2014. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno