« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana
ZNATE LI?

Što nam radi puni Mjesec?

Primjerice, pacijenti operirani za punog mjeseca imali 79 posto veće šanse od preživljavanja nego oni operirani tijekom noći mladog mjeseca

Mitova napretek
Mitova napretek (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

mitovi

,

pun mjesec

Pun Mjesec od davnina izaziva strahopoštovanje, pa je logično da se uz njega vežu i raznorazni mitovi i legende, od vukodlaka pa sve do toga da se ne može spavati... no, što je od svega stvarno točno?

Tjelesne i zdravstvene promjene te promjene ponašanja samo su neke od posljedica, iako mnogi znanstvenici smatraju kako mjesec nema apsolutno nikakve značajke za ljudsko tijelo. 

Ipak, više je onih koji u njegov utjecaj vjeruju pa su tako provedena mnoga istraživanja u te svrhe. Istraživanje provedeno u Švicarskoj je pokazalo kako ljudi tada lošije spavaju te je sama kvaliteta sna gora

Nadalje, istraživanja su pokazala kako nas mjesečeva svjetlost ispunjava strahopoštovanjem, dok nedostatak mjesečine izaziva tugu. Njemačko je istraživanje pokazalo kako je u vrijeme punog mjeseca zabilježeno lagano povećanje broja ubojstava. 

Zanimljiva je studija koja je pokazala da su pacijenti operirani za punog mjeseca imali 79 posto veće šanse od preživljavanja nego oni operirani tijekom noći mladog mjeseca. Također, pacijenti operirani tijekom punog mjeseca kraće su ostali u bolnici.

Neke su statistike tvrdile kako je više djece rođeno za vrijeme punog mjeseca, no te tvrdnje nikada nisu znanstveno potvrđene. 

29.09.2019. 11:15:00
Novi komentar
nužno
nužno