« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
ZAPAMTITE

Što jesti nakon što ste preboljeli gripu?

Ova sezona gripe jedna je od najgorih u posljednjih nekoliko godina i još uvijek nije gotova.

Gripa je prošla, i što sad?
Gripa je prošla, i što sad? (Arhiva)
Više o

hrana

,

gripa

,

tekućina

Kada se liječite od gripe, važnu ulogu ima prehrana, ali je još važnija prehrana nakon što ozdravite. Određene namirnice će pomoći organizmu da se brže oporavi i vrati energiju.

Evo što uvrstiti u prehranu.

Probiotička hrana - probiotičke namirnice kao što su jogurt ili ukiseljeno povrće su važne u redovnoj prehrani i mogu biti korisne posebno nakon uzimanja antibiotika. Međutim, liječnik obično neće propisati antibiotike za gripu. To je zato što liječe bakterijske infekcije, a gripa obično potječe od virusa. Uprkos tome, i dalje se preporučuje povećani unos probiotičkih namirnica nakon bolesti kako biste pomogli organizmu. Probiotici jačaju imunitet i grade obranu tijela od bolesti.

Proteini - prehrana puna proteina je nužna za oporavak. Nutricionisti preporučuju nemasne proteine koji će pomoći da se osjećate manje iscrpljeno. Važno je postepeno uvoditi ove namirnice u svoju prehranu - piletina je za početak najbolji izbor.

Tekućina - svi znaju da treba piti tekućinu kad ste bolesni, ali je podjednako važno nastaviti s tim i nakon što vam je bolje. Obavezno pijte tekućinu i jedite voće i povrće bogato vodom kao što su grožđe ili krastavci.

Ukratko - zdrava hrana i puno tekućine!

21.02.2023. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno