« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci i 27 dana
HE HE

Što jedu doktori... a nije zdrava hrana

Svatko od nas želi ponekad pojesti nešto nezdravo, ali misle da se to ne može... naravno da se može, samo u razumnim količinama

Opustite se, smije se... malo, ali se smije
Opustite se, smije se... malo, ali se smije (Arhiva)
Više o

nezdrava hrana

,

pizza

,

sladoled

Doktori su tu da vas nauče načinima brige o ljudskom tijelu, ali i oni su poput običnih ljudi i ponekad trebaju komad pizze, hladnu limenku Cole ili malo mlijeka i keksa.

Novinari HuffPosta razgovarali su s nekoliko liječnika i upitali ih koje se hrane nikad ne bi mogli odreći. Njihove odgovore donosimo u nastavku.

"Četiri do šest dana u tjednu meditiram i vježbam. Smatram da je to ključno za smanjenje stresa. U mladosti sam mogao pojesti cijelu posudu sladoleda u jednom dahu. Ali nakon što sam liječio nebrojene pacijente s dijabetesom, ograničio sam tu naviku na nekoliko žlica", kaže dr. Femi Akinnagbe.

On nije jedini koji ne može odoljeti slatkom. Plastični kirurg Babak Azizzadeh također obožava sladoled, osobito talijanski.

"Obično ga jedem jednom tjedno. Podsjeća me na šetnju Firencom", dodaje on.

Plastični kirurg Mark G. Albert pak žudi za maslacem od kikirikija.

"Podsjeća me na moje djetinjstvo, a nema boljeg od onog s komadićima hrskave čokolade", tvrdi.

Dermatolog Mojgan Hosseinipour fan je tamne čokolade s malinama, koju smatra savršenom kombinacijom gorkog i slatkog.

"Nastojim jesti uglavnom biljnu, cjelovitu hranu, a izbjegavam prerađenu hranu i hranu s visokim glikemijskim indeksom koja može povećati šećer u krvi. Ali ponekad žudim za čipsom, kolačićima ili sladoledom, i to je u redu, sve dok mi to nije svakodnevna navika", ističe ona.

07.05.2023. 11:00:00
Novi komentar
nužno
nužno