« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana
SAVJETI

Što je bolje - plivati ili vježbati

Da bismo izgubili kilograme, moramo sagorjeti više kalorija nego što ih unesemo hranom

Plivanje je prava stvar
Plivanje je prava stvar (Arhiva)
Više o

plivanje

,

tjelesne aktivnosti

U ovoim danima ne postoji bolja tjelesna aktivnost za topljenje kalorija od plivanja. Australska istraživačica Kay Cox 2010. godine provela je istraživanje na skupini neaktivnih zdravih žena. Jedna skupina počela je plivati, a druga hodati istim intenzitetom, što je potvrdio uređaj za praćenje otkucaja srca koji su nosile. Nakon godinu dana, plivači su u prosjeku izgubili 1.1 kilogram više od skupine koja je hodala.

Da bismo izgubili kilograme, moramo sagorjeti više kalorija nego što ih unesemo hranom, a treneri i liječnici se slažu da je kombinacija zdrave prehrane i tjelovježbe savršen način za postizanje rezultata. Također, kada smo u procesu mršavljenja, preporučuje se plivati najmanje dva i pol sata tjedno te sat vremena tjedno kada radimo na održavanju težine.

Prosječna osoba teška 70 kilograma sagori oko 500 kalorija u satu plivanja, dok će osoba teška 90 kilograma sagorjeti više od 630 kalorija po satu plivanja. To znači da će oni s viškom kilograma brže vidjeti rezultate, što bi ih moglo motivirati da nastave.

Plivački stil koji sagorijeva najviše kalorija je leptir. U 10 minuta može istopiti oko 150 kalorija. Slobodni stil je puno lakši, ali i dalje je odličan izbor ako se želite riješiti suvišnih kilograma.

Znači, plivajte!

28.06.2023. 17:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.06.2023. 17:50
    super
Novi komentar
nužno
nužno