« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan
STVARNO?

Što je bolje i od shoppinga

Da, sada je malo nezgodno ići u shopping... no, eto što možete iskoristiti kao dostojnu zamjenu

Makar na more jedan dan...
Makar na more jedan dan... (Arhiva)
Više o

shopping

,

top putovanja

Kupovina je dio naše moderne kulture. Problem je u tome što većina nas ne ide samo u trgovine kada nam nešto treba, već i iz drugih razloga, a često čak ni nemamo dovoljno novaca za potrošnju.

Možda se želite osjećati bolje i na neki način odraditi "terapiju" jer često kupujemo kada smo uzbuđeni ili pod utjecajem različitih emocija. 

Kupovina nam daje trenutni osjećaj zadovoljstva koji često nestaje nakon samo nekoliko sati ili dana. Možda ćete i dalje koristiti ono što ste kupili, ali vam neće donositi toliko zadovoljstvo.

Ponekad čak ni ne koristimo ono što smo kupili jer nam se samo u tom trenutku učinilo da nam neka stvar treba. 

Kada početna radost nestane, pojavit će se novi nagon da kupite nešto drugo kako biste ponovno osjetili zadovoljstvo. Stvari su vaš lijek, a kupovina ovisnost, ali istinska sreća nikad ne dolazi od stvari. Može li se uopće kupiti sreća, ali ono što možete je kupiti iskustva koja vam mogu donijeti trajnu sreću.

Prema istraživačima Sveučilišta Cornell, iskustva vam mogu pomoći da izađete iz ciklusa traženja sreće kupujući proizvode, pa bi putovanje moglo biti vaše pravo rješenje jer putovanje vam može donijeti istinsku sreću.

Naravno, ako vas puste...

16.03.2020. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno