« Knjiga
objavljeno prije 12 godina

Što čitati ovaj tjedan? 01.-08. travnja

Fotografija vijesti
Više o

što čitati

,

knjiga

Moderna vremena Info za Metro Express preporučuju tjedno štivo.

John Updike: ‘Parovi’

John Updike jedan je od tri najveća živuća američka pisca, koji je nakon više od pedeset napisanih djela osvojio sve veće književne nagrade, uključujući Pulitzera i američku National Book Award, i smatra se živućim klasikom suvremene književnosti, a ‘Parovi’ su njegovo najvažnije djelo.

Od proljeća 1963. do proljeća 1964. roman prati život desetak bračnih parova koji se redovito druže pa čak i razmjenjuju partnere. No, ovaj roman nije samo snažna priča o suvremenoj Americi, ‘Parovi’ nam donose niz majstorskih studija o vezama muškaraca i žena.

Profil International
400 str.,
129,00

Filip David: ‘San o ljubavi i smrti’

Diptih sastavljen od ‘Kratkog romana o ljubavi’ i ‘Kratkog romana o umiranju’. ‘Kratki roman o ljubavi’ govori o mladome židovskom učenjaku Jakovu kojega u snovima opčinjava djevojka, njegova savršena druga polovica, te on tragajući za njom kroz svjetove živih i mrtvih, prolazi krajolicima istočne Europe... dok ‘Kratki roman o umiranju’ prati čudesnu i čudnovatu sudbinu autista Erika Vajsa koji biva zatvoren u nacističku ustanovu za proučavanje paranormalnih fenomena, nakon rata završava u ludnici...

Fraktura
192 str.,
139,00

David Squire: ‘Mali vrtovi’

Vaš mali vrt je pretrpan velikim biljkama i nužno mu je potrebna promjena? Jeste li razmišljali da možda posadite penjačice, postavite biljke u posudama ili na prozore objesite cvijeće u košarama?

Ovaj precizni vodič predstavlja vam dizajnerske ideje koje štede na prostoru i preporučuje vam najprikladnije biljke (cvijeće, povrće, voće, grmove...) za male vrtove, njihov uzgoj, dvorišta, puteljke, popločene terase, lukove i nadsvođa, vrtne kućice, staklenike i dr. Priručnik je koncipiran tako da brzo nađete traženu informaciju...

preveo Damir Ivankić
Leo-commerce
80 str.,
69,00

Dražen Ilinčić: 'Najkraće priče’

‘Odjednom mu je bilo jasno: cijeli proživljeni užas bio je samo posljedica odluke da jednu rečenicu stavi na papir i promijeni joj uobičajenu namjeru’ ...

Nekadašnji novinar Večernjeg lista, filmski kritičar, dugogodišnji suradnik kultne emisije ‘Pola ure kulture’, nakon romana ‘Berlinski ručnik” javlja se i knjigom priča.

Priče u knjizi tematski su vezane uz svakodnevicu, neke nalikuju kratkim bilješkama s putovanja, putositnicama, neke su nježni aforizmi, neke su pak pripovjedačeva želja za povlačenjem u sanjalački fluid.

Naklada Ljevak
159 str.,
130,00

 

Steven Pinker: ‘Prazna ploča: Moderno poricanje ljudske prirode’

U svojoj najnovijoj knjizi, jedan od vodećih evolucijskih psihologa današnjice istražuje evoluciju ljudske prirode i raspravlja o trima dogmama koje su tijekom proteklih stotinjak godina nijekale samu bit ljudskosti i osobnih nagnuća.

Pinker te doktrine slikovito naziva ‘prazna ploča’, (‘ništa u umu nije prirođeno’), ‘plemeniti divljak’ (‘ljudi se rađaju dobri, ali ih društvo iskvari’) i ‘duh u stroju’ (‘svatko od nas ima dušu koja je posve neovisna o biologiji’).

prevela Martina Gračanin
Algoritam
652 str.,
189,00

Michael J. Gelb: ‘Kako misliti poput Leonarda da Vincija’

Genij se stvara, ne rađa. A ljudska su bića obdarena gotovo neograničenim potencijalom za učenje i kreativnost. Ova vam knjiga omogućuje da i vi otkrijete vlastite skrivene sposobnosti, izoštrite čula i oslobodite svoju jedinstvenu inteligenciju - slijedeći primjer najvećeg genija svih vremena, Leonarda da Vincija.

Pozivajući se na Da Vincijeve bilježnice, izume i legendarna umjetnička djela, Gelb predstavlja sedam davinčijevskih principa - ključnih elemenata koji čine jednoga genija.

prevela Jasna Grubješić
V.B.Z.
304 str. ,
130,00

Jorge Luis Borges i Adolfo Bioy Casares: ‘Šest problema za don Isidra Parodia’

Ovaj klasik argentinske kriminalističke književnosti zajedničko je djelo Jorgea Luisa Borgesa i njegovog mlađeg kolege Adolfa Bioya Casaresa, objavljeno pod pseudonimom H. Bustos Domecq.

Puna istančanog humora i neočekivanih zapleta, njihova zbirka šest napetih priča parodira literarne detektive poput Sherlocka Holmesa, ali i predstavlja remek-djelo književnog žanra koji ih je iznjedrio.

U želji da pronađu rješenje zamršenih zločina, živopisni likovi dolaze u zatvorsku ćeliju 42...

prevela Kristina Živković
Zagrebačka naklada
194 str.,
80,00

 

Deepak Chopra: ‘Kuharica Chopra centra: Prehrana tijela i duše’

U poznatom Chopra centru za boljitak hrana je osmišljena tako da ugodi osjetilima, oživi vitalnost i potakne radost življenja. Deepak Chopra, David Simon i Leanne Backer nude recepte otkrivajući kako nam priroda daje sve hranjive tvari koje su nam potrebne za pripremu ukusnih obroka.

Povezujući suvremeni nutricionizam i ajurvedu - najstariji sustav iscjeljivanja na svijetu - ‘Kuharica Chopra centra’ obuhvaća više od dvije stotine recepata za jela s malo masnoća.

prevela Aleksandra Mihaljević Barlović
Dvostruka duga
318 str.,
150,00

 

Jadranko Bitenc: ‘Meko okidanje’

Gimnazijalac Solo glavni je pokretač ovog romana za mlade, romana o ulaženju mladih u svijet droge, njezinom ratozornom djelovanju na mlade, ali i na njhove bližnje i prijatelje.
Solo promatra svijet kroz objektiv svoga fotoaparata.

Hoda gradom i fotografira lica građana, i poklanja im fotke na kojima izgledaju kako ih drugi vide. Pri svojem obilasku gradom susreće ostale junake ove priče... Ovaj roman za mlade govori o tome kako droga doista može u pravi pakao pretvoriti živote mnogih ljudi.

Lukom
167 str.,
139,00

 

Zoran Pongrašić: ‘Ticalova putovanja: Iz života mrava’

Knjiga za one malene o jednom malom mravu koji se zvao Ticalo. Živio je u mravinjaku koji je bio pun drugih mrava,  imao je četiri noge, dvije ruke, leđa, vrat i zadak, baš kao i svi drugi mravi.

Uz to, imao je dva ticala, a po jednom je od njih i dobio svoje ime. I imao je jednu glavu, skroz drukčiju od glava drugih mrava.

Jer dok su glave drugih mrava razmišljale o skupljanu sjemenčica, grančica, mrvičica i ostalih čiča, Ticalova je glava mislila na sasvim druge stvari. Pa je tako ostavio mravinjak i sve mrave u njemu i krenuo u veliki svijet...

Autorska kuća & Knjiga u centru
63 str.,
88,00

31.03.2008. 22:38:33
Novi komentar
nužno
nužno