« Život
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
Igra sudbine

Status na Facebooku osigurao mu alibi

Za 19-godišnjeg Rodneya Bradforda, jednostavan status na Facebooku pretvorio se u mnogo više: čvrsti alibi nakon što je optužen za zločin

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Facebook

,

status

,

pljačka

,

alibi

Vrijeme statusa i lokacija od kuda je pristupio svojem profilu pokazali su do nije mogao izvršiti zločin na drugom kraju New Yorka. Nakon što je u zatvoru proveo skoro dva tjedna, optužnica je povučena.

Priča počinje u subotu, 17. listopada kada je Bradford osvježio status na svom Facebook profilu u domu svog oca u Harlemu. Nešto kasnije, u Brooklynu su dvojica muškaraca izvršila pljačku. Idući je dan Bradford, koji je već imao jednu optužnicu za pljačku 2008., saznao da ga traži policija. Sam se prijavio, vjerujući kako će nesporazum biti riješen. No, nakon što ga je jedna od žrtava ˝prepoznala˝, optužen je za pljačku i poslan u zatvor.

Tamo je bio sve dok njegov otac nije otkrio njegov status na Facebooku, što je obrana odmah prihvatila kao neporecivi alibi. Okružni tužilac tražio je od Facebooka dokumentaciju kojom će se dokazati kako je doista u vrijeme pljačke bio u domu svojeg oca na internetu. Argumenti obrane naposljetku su prihvaćeni i Bradford je oslobođen.

13.11.2009. 12:06:02
Novi komentar
nužno
nužno